FC Tempo Praha

U14: Spravedlivá remíza

6.10.2020 22:19   Petr Havlíček  

Bonusový bod za penalty získalo domácí Táborsko.

Vstup do venkovního utkání proti Táborsku se nám vůbec nepovedl, když jsme neubránili roh a z následně nařízené penalty ve druhé minutě prohrávali. Aktivně hrající a bojující domácí nás dále tlačili, hrálo se převážně na naší polovině a k útočným situacím jsme se dostávali velmi málo. Až delší povedená pasáž vyvrcholila přímým kopem Brabce, který neomylně vyrovnal. Stále jsme se však nedokázali vyrovnat s bojovností a přímočarou hrou Táborska, nezachytávali jsme soupeře ve středu hřiště, kombinovali pomalu a výsledkem územní převahy domácích byla další nařízená penalta, která poslala modrobílé do vedení. Na to jsme ale zareagovali rychle, když z pravé strany, odkud jsme převážně hrozili, odcentroval Smrček a ve vápně výborně hlavou zakončil Pančev. V té době jsme začali hru už celkem vyrovnávat, dostávali jsme se blíž na dostřel, ale bohužel se nám nepovedlo do šaten dotáhnout aspoň remízový stav, když jsme po sérii individuálních chyb dostali třetí branku.

Ve druhé půli jsme chtěli líp zareagovat na hru domácích a být trpěliví, protože ke konci prvního poločasu už jsme začali být daleko aktivnější a dokázali jsme se naší hrou prosazovat. V prvních deseti minutách se nám ještě do žádného setrvalého tlaku dostat nepodařilo, ale po zbytek zápasu už se hrálo převážně na polovině soupeře. Vytvořili jsme si dvě jasné příležitosti na vyrovnání, nakonec se ujala až ta šest minut před koncem, kdy nákop za obranu soupeře hlavou dostal přes brankáře Táborska Váňa. Zápas jsme potom ještě mohli rozhodnout, ale samostatný únik na domácí bránu jsme neproměnili. Remízový zápas tak rozhodly penalty, v nichž bylo Táborsko přesné a zaslouženě získalo bonusový bod.

S ohledem na celkový průběh zápasu si myslím, že je remíza spravedlivá. Tentokrát jsme vůbec nezachytili začátek zápasu, z čehož jsme se vzpamatovávali celou úvodní půlhodinu. Špatně jsme zareagovali na jednoduchou a bojovnou hru Táborska. Od nějaké třicáté minuty se hra začala vyrovnávat, my jsme po poločase daleko víc zpřesnili hru a hlavně dokázali lépe získávat míče po ztrátě. Ve druhé půli už kluci hráli tak, jak umí, a kdybychom s některými šancemi naložili lépe, opět jsme mohli zápas otočit a vyhrát. Rodičům děkujeme za fantastickou venkovní podporu, která se teď na nějakou dobu bohužel přesune za plot stadionů, Táborsku gratulujeme k vítězství a děkujeme za přínosný zápas.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 3:3 (3:2), pen. 4:2