FC Tempo Praha

U17: Z Hradce vezeme tři šťastné body

8.10.2020 9:14   Richard Valoušek  

Ligová neprůstřelnost týmu se natáhla na tři utkání.

Vstup do utkání nám nevyšel, až příliš rychle jsme se zbavovali po zisku míče a darovali domácím úvodní tlak. V tom si sice hradečtí mnoho šancí nevypracovali, ale my museli být pořád ve střehu.

Obraz hry se změnil až po čtvrthodině, kdy jsme začali být důraznější v osobních soubojích a na míči dokázali zachovat klid. Stále to ale nebylo ono a až do závěru poločasu jsme nebyli ve své kůži. Možná za to mohl paradoxně velmi dobrý hradecký trávník, který byl lehce pod vodou a někteří naši hráči na něm nedrželi stabilitu. V aktivitě jsme přidali nakonec až v samotném závěru poločasu a hned z první větší šance udeřili i gólově, když Mikeš využil dobrého presinku Kollera na brankáře a precizně zakončil lobem přes bezmocného obránce.

Do druhého poločasu jsme udělali tři změny a na hře to bylo znát. Bohužel jen do 58. minuty, kdy byl zbytečně vyloučen Šalanský a my šli do deseti. Následovala hororová desetiminutovka, během které při nás stáli všichni svatí. Nejdříve byla Skokánkovi odpískána ruka na hraně pokutového území, ale domácí trestný kop doslova zakopli. Za tři minuty se proti nám kopala penalta, ale Skokánek ji skvěle vystihl. O dvě minuty později Čemus na zadní tyči neuhlídal svého soupeře a ten mířil do odkryté branky, fantastický Skokánek se však stihl včas přemístit a míč vyškrábl na břevno. Bravo!

Hned o chvilku později se úžasně prokličkoval od lajny Muzić, což neunesl domácí neúspěšný exekutor pokutového kopu, a tak dlouho ho okopával, až rozhodčímu došla trpělivost a domácímu kapitánovi dal druhou žlutou kartu. Síly na hřišti se vyrovnaly a také hra samotná se rázem odehrávala před oběma brankami.

V závěru utkání se prosadil mezi domácími obránci Muzić, byl faulovaný a následnou penaltu bezpečně proměnil Šulc. Hned vzápětí rozhodčí zápas ukončil a my si z hradecké Slavie odvezli velmi šťastné tři body za vítězství 2:0. Nutno dodat, že domácí se prezentovali velmi aktivním výkonem, byli silní v osobních soubojích a výsledek je pro ně až příliš krutý.