FC Tempo Praha

U12: Těžký zápas v Satalicích

12.10.2020 12:20   Petr Suchan  

Tempáci ale nakonec tři body urvali.

Zápas dvou doposud neporažených týmů jsme začali aktivně. Častěji jsme drželi míč a trpělivě kombinovali. Dnes jsme ale nebyli produktivní a nechali vyniknout skvělého brankáře Satalic. Pokud se nám povedlo projít skrz houževnatou obranu, byl brankář vždy v pravý čas na pravém místě, nebo jsme ho trefili, či stříleli vedle. Když krásná dalekonosná střela Maxe skončila na horní tyči, bylo jasné, že dnes to bude boj hlavně s neproměňováním šancí. Nakonec jsme do poločasu šli po kombinaci do vedení gólem Müllera - 0:1.

Nutno říci, že urostlý soupeř byl velice nepříjemný a celý zápas hrozil nebezpečnými brejky. Nakonec jedním takovým v průběhu druhé půle vyrovnal na 1:1.

Tentokrát jsme i nadále trpělivě kombinovali a vytvářeli si gólové příležitosti. Dlouho byl však gólman domácích proti, až paradoxně on udělal osudovou chybu při malé domů a důrazný Chládek z těžkého úhlu strhnul 10 minut před koncem vedení na naší stranu. Konec zápasu byl z naší strany, v obavách o výsledek, velice nervózní. Tentokrát jsme měli štěstí a zápas dovedli do vítězného konce. Nastřelené břevno a několik nepříjemných zavárů před naší brankou v posledních minutách bylo toho důkazem. Kluci musí i v obavách věřit hře, kterou se učíme v tréninku a neuchylovat se k odkopávání.

Pochvala i pro Satalice. Dnešní soupeř byl první v soutěži, který nás svou aktivní obranou a důrazem donutil k maximálnímu výkonu.

Zápasy:

TJ SK Satalice - FC Tempo Praha D 1:2 (0:1)