FC Tempo Praha

U19: Obrat proti Jablonci

17.8.2021 14:28   Filip Šmídek  

Tempáci mají dvou kolech plný počet bodů.

Ve druhém kole jsme doma přivítali Jablonec. Na začátku utkání se oba týmy dostaly ke dvěma centrům ze strany, které postrádaly přesnost. O chvíli poději Novák posílal střílený centr do vápna, který se dostal k Lingovi, jeho slabou střelu vykopl obránce hostí z brankové čáry.

Po čtvrthodině hry jsme nesebrali odražený míč, který se dostal k útočníkovi Jablonce a ten zblízka prostřelil Skokánka -  0:1. Z naší povedené akce pálil slabě Šmerda. Po půlhodině hry jsme po hezké akci dostali míč k Novákovi, který se uvolnil po lajně, jeho centr se po několika odrazech dostal k Šindelkovi a ten ho protlačil do sítě - 1:1. Hned z rozehrávky jsme využili zaváhání obrany, Šmerda získal míč, obešel obránce i brankáře a střelou do prázdné branky nás poslal do vedení 2:1. Do poločasu si oba týmy nevypracovaly kromě standardek větší příležitost.

Druhý poločas byl prakticky bez šancí. Jablonec měl tu největší kolem 70. minuty, kdy osamocený hráč hlavičkoval, ale trefil jen našeho bránícího hráče. My jsme měli velkou příležitost v 80. minutě, kdy si na centr naskočil Tokar, bohužel hlavičkoval do břevna. V závěru měl soupeř několik standardek, které jsme uskákali a dokráčeli k vítězství.

Hodně těžký a bojovný zápas s takticky dobře připraveným soupeřem. Myslím si, že jsme byli o trochu více fotbalovější, i když v určitých fázích zápasu jsme měli přílišný respekt k soupeři. I tak nakonec rozhodla větší odvaha na útočné polovině, kterou jsme měli my. V závěru jsme nedopustili zaváhání ze středy a poctivě jsme uskákali standardky.
Chválím celé mužstvo, všichni makali, nevypustili souboj a odměnou jim za to byla velmi cenná, a myslím si, že i zasloužená, výhra.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Jablonec 2:1 (2:1)