FC Tempo Praha

U12: Nejlepší pasáží druhá třetina

18.8.2021 10:59   David Perl  

Tempáci nakonec domácí Meteor zdolali jednoznačně 8:2.

Natěšené, ale i lehce nervózní, kluky čekal na Meteoru při prvním ligovém zápase krásný pažit. K naprosté spokojenosti tak chybělo pouze ubrat pár stupňů Celsia a přidat trochu stínu na střídačku. Meteoru se navíc podařilo skórovat jako prvnímu z obou týmů a celkově nám dělala jejich agresivní a náročná hra prvních 15 minut potíže. Více a více se ale začaly tvořit šance před brankou domácích a i kluci, co byli v tu chvíli na lavičce, cítili, že tam potřebujeme dotlačit jeden gól a celé se to odšpuntuje. To se stalo do puntíku. Benďas asi natřikrát dotlačil míč do brány a od té doby už jsme Meteor pouštěli na svou polovinu pouze na rychlou návštěvu.

Nejlepší pasáží zápasu byla jednoznačně druhá třetina, kterou kluci vyhráli 4:0. Vlastně asi ani nemůžu vypsat všechny věci, které se v tu chvíli klukům dařily. Bylo by jich moc. Tak jenom zkráceně. Skvělá a klidná rozehra od Janskoše v brance, který to ale měl ulehčeno nabídkou jak obránců, tak i středních záložníků. Individuální průniky krajních hráčů ať už Krýši, který hrál výborný zápas nebo Oliho s Volfíkem. Střeďáci dobře dokázali měnit tempo hry. Někdy míč přidrželi o něco déle, i když se nabízela přihrávka, ale stále nám jde o klid na míči a je to mnohem lepší, než kdyby míč zbrkle odehráli hned někam na náhodu. Několik dlouhých míčů za obranu. Jenom gólů mohlo být daleko víc.

Celkově tedy 8:2. Spousta řešení situací do zatažené obrany soupeře, ale zároveň i předvídání, kam se míč odrazí, kde bych jako obránce měl stát, abych mohl efektivně zamezit brejku soupeře. Příští týden nás zase čeká úplně jiný styl zápasu proti Slavii, na který se hodně těšíme.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 2:8 (:)