FC Tempo Praha

Muži A: Rozdíl v útočné kvalitě

18.8.2021 23:10   redakce  

Tempo na Spojích herně nepropadlo, ale značně posílený soupeř v útoku ukázal velkou kvalitu a vyhrál 4:1.

Série těžkých zápasů pokračovala na hřišti Spojů, kde se hrála středeční předehrávka. Vstup do zápasu jsme měli povedený a po centru Havlíčka měl možnost Babický, ale pár centimetrů mu chybělo. Bohužel jsme vzápětí udělali obrovskou hrubku a ztrátu míče soupeř potrestal, nájezd 3 na 1 skončil faulem na Vernera a z penalty se trefil Vojtěšek - 1:0. Opět hrozný start do zápasu stejně jako v sobotu. To nás na chvilku zmrazilo, ale rychle jsme se oklepali a dařilo se nám udržet míč. Vytvořili jsme si mírný tlak, hodně standardek, ale bohužel nám v útočné fázi absolutně chybí kvalita a odvaha. To nechybělo domácím a dnes jsme se mohli učit, jak řešit útočné situace v horní třetině hřiště od kluků, co nedávno kopali od divize až po první ligu. Bohužel jsme zazdili i situaci 3 na 1, a tak přišel trest. Geissler se zranil a v deseti lidech v poli jsme neubránili křižný pas a nádherný volej Vernera křížem do šibenice - 2:0. Herně to sice jednoznačné nebylo, ale výsledkově ano.

Druhý poločas už jen doložil rozdíl v ofenzivě obou týmů. Další laciná ztráta, Verner byl u míče dříve než Pacovský a bylo to 3:0. Lekci v zakončení jsme dostali náramnou, a to nás ještě čekala výstavní střela Šplíchala ze slušné dálky do šibenice - 4:0. Přece jen jsme se pak dokázali prosadit, když Babický obral o míč Košúta a prostřelil Pospíšila - 4:1. Domácí pak polevili a vytvořili jsme si stálý tlak, ale ten jen dokumentoval, jak bezzubí jsme aktuálně v ofenzivě. Na druhé straně ještě Pacovský chytil penaltu, kterou sám způsobil, a tak jsme si neodvezli bůra.

Trenér Petr Vanko: "Z našeho útočného snažení jsem velmi zklamaný. Druhý zápas v řadě jsme si nevytvořili velký počet šancí a když se k nim dostaneme, tak si to zazdíme špatnými rozhodnutími. Dnes to byl obrovský kontrast, jak nebezpeční byli domácí. Samozřejmě je potřeba říct, že hráči se zkušenostmi od divize do ligy prostě kvality mají a když zápas takto odjezdí, tak moc šancí prostě nebylo. Klobouk dolů před domácími, pro nás obrovské zkušenosti a pokud Spoje budou takto hrát, tak už neztratí ani bod, protože někteří hráči do A třídy absolutně nepatří a asi mi nikdy nebude hlava brát, že jsou tam, kde jsou. My to teď musíme hodit za hlavu, dobře potrénovat a taky si sáhnout do svědomí, zda děláme pro další úspěchy maximum, protože výkony některých hráčů jsou pro mě daleko za očekáváním."

Zápasy:

TJ Spoje Praha - FC Tempo Praha 4:1 (2:0)