FC Tempo Praha

Muži B: Pohádka v Řepích

20.8.2021 12:12   Jiří Hron  

Jak mládí vyKostilo Řepy Žaludskou sedmou.

K zápasu vloženého 15. kola jsme jeli netradičně ve středu na hřiště TJ Sokol Řepy. Sestava byla ve věkovém složení 1x16, 3x17, 2x18, 1x21, 1x23, 1x24 (tedy průměr 19let) a dva matadoři - 35letý maratonec Pepa Klouda a Jirka Žalud, jehož věk už není slušné zmiňovat. Tedy přesně podle Žloudkovy představy "mladý budou běhat a já to rozdávat." Soupeř nastoupil v sestavě opačné věkové skladby, většina týmu byla starší 30ti let a i pohled na postavy hráčů obou mužstev dával tušit, který tým bude pohyblivější.

Rozkaz zněl jasně, na soupeře vletět, hrát vysoko a pořád v pohybu, tlačit se do zakončení. Ihned po výkopu jsme se usídlili na soupeřově polovině, a tak jeho první kontakt s míčem bylo sražení míče na rohový kop. Ten soupeř odvrátil jen k Tomášovi Veselému, který ukázal, jak se má zachovat hráč v situaci "odražený míč", uklidil ho z vápna přesně k tyči. Za chvíli jsme přidali další branku, která měla slávistický nádech. Brankář soupeře se kličkou zbavil dobíhajícího Větrovce, ale nepočítal s tím, že ten se jen tak nevzdá, a tak s rozehrávkou čekal tak dlouho, až ho Větrák předskočil a za cenu vlastní bolesti získal míč pro Kostku, který houslovým zakončením rozjel svoji půlhodinu fantazie.

Za chvíli přišel aut do vápna, na zdejším úzkém hřišti to není žádný problém, Žaludovo prodloužení a Kostič na malém vápně doklepával do sítě. Dobrou práci v souboji tam odvedl Větrák. Dále jsme hráli hodně na míči, občas jsme lehkomyslnou ztrátou nabídli soupeři zakončení, ale jedinou vážnou akci jim založil Pepa Klouda, který jako správný kapitán chtěl spoluhráčům asi připomenout, že nesmí zapomínat na návrat do obrany. Nicméně Skokánek v bráně šanci zlikvidoval. Poté začal naplno úřadovat Žloudek, kolmicí vyslal do běhu Větráka, ten zvládl souboj s urostlým obráncem a dal na 4:0. Pak přišla další kolmice, tentokrát na Kostiče, který bez problémů dovršil hattrick a uzavřel poločasové skóre.

Druhou půli jsme opět začali ve velkém stylu, ihned po rozehrání soupeře jsme se zmocnili míče a dostali se k zakončení, bohužel Větrovec střelou trefil obě tyče a dobíhající Tokar měl smůlu, že od té druhé se míč odrazil přesně k brankáři. Pak se prezentovali domácí povedenou střelou z hranice vápna pod břevno, kterou Skoky hezkým zákrokem vyrazil na roh. Další branku jsme přidali po krásné akci, kdy Šindelka našel dlouhým pasem nabíhajícího Žaluda, který tváří v tvář brankáři předložil míč před prázdnou branku Duškovi - 6:0. Ten byl celý zápas velmi aktivní a za pár minut dostal pobídku další kolmou přihrávkou, tentokrát od Pepy Kloudy, jeho první střelu z úhlu mu brankář vyrazil, ale míč se odrazil zpátky k Důšovi a střela druhou nohou z voleje už skončila v bráně. Následně přišla chyba v rozehrávce Řep, Šindy získal míč, posunul na Žloudka, ten prostrčil na střídajícího Čecha, který si pohrál s obránci a pohodlně zakončil.

Pak se ke slovu dostal soupeř, nejprve z vápna nastřelil břevno a při souboji o odražený míč fauloval ve vápně Šindelka. Na jeho obranu je dobré zmínit, že jsme hráli hodně vysoko a při tomto protiútoku se Šindy dokázal dostat do souboje u našeho malého vápna, tedy se poctivě vrátil ze středu pole až za stopery. Z následující penalty soupeř korigoval na 1:8 z pohledu domácích. Potom Šváb poslechl radu Žloudka, aby šel při standardce do vápna a po jejich spolupráci se ve vzduchu začala vznášet desítka. Ta přišla, když Martin Petřek vysunul Žloudka, který předložil Hyršlovi a ten ve skluzu zakončoval do prázdné brány. Na konci se ještě domácí prezentovali hezkou střelu z dálky do šibenice, kterou ale Skoky vyrazil.

Kluci zaslouží velkou pochvalu za přístup ve druhé půli, kdy se oproti prvnímu poločasu vyvarovali podceňování situací, celý zápas hráli s chutí a dokázali se vyrovnat s menšími rozměry hřiště. Určitě je dobré vyzdvihnout, že mlaďoši se na hřišti nebojí hrát ani chodit do soubojů, že naši obránci dali šest branek, z toho Kostka tři. A nelze zapomenout na Žaluda, který tentokrát sice neskóroval, ale připsal si SEDM asistencí!


Zápasy:

Sokol Řepy - FC Tempo Praha B 1:10 (0:5)