FC Tempo Praha

U19: Překvapení v Liberci

23.8.2021 15:49   Filip Šmídek  

Tempáci obrali favorita o všechny tři body a za výkon zaslouží absolutorium.

V neděli po poledni jsme sehráli zápas s jedním favoritů na postup Libercem. Vstup nám vyšel náramně, rychlý přechod do útoku jsme zvládli na výbornou. Mikeš udržel míč, navázal na sebe obránce domácích a předložil Lingovi, který se zblízka nemýlil - 0:1. Liberec byl zaskočen a těžko se do nás dostával, až po dvaceti minutách jsme nezachytili rychlou akci po straně a střela k tyči znamenala vyrovnání na 1:1. Domácí byli lepší v kombinaci, ale paradoxně do šancí se dostali po našich dvou obrovských chybách, kdy se dvakrát řítili sami na bránu. Poprvé výborně vychytal Filip v bráně, druhý nájezd mířil vedle. My kontrovali Šmerdou, kterému na poslední chvíli na malém vápně zablokoval střelu dobíhající obránce. Pět minut před koncem poločasu vypíchl Šindelka míč uprostřed hřiště, byl faulován před vápnem. K míči se postavil Krejčí a krásnou střelou do šibenice nás poslal do vedení 1:2.

Druhý poločas byl v podobném duchu, Liberec častěji míč na kopačkách, ale my se dobře pohybovali a snažili využívat chyb soupeře. Měli jsme tam nějaké náznaky, které jsme bohužel nedořešili, stejně na tom byli i domácí. Od 70. minuty nám došly síly, soupeř začal hrát to, co potřeboval, a vypracoval si pět velkých šancí. Pět minut před koncem z té nejméně vypadající akce domácí vyrovnali, když střela ze strany zaplachtila do horního rohu naší branky - 2:2. O dvě minuty později mohlo být ještě hůř, ale střela z vápna mířila vedle. V poslední minutě zápasu jsme vysoko napadali, Ling vystihl chybnou rozehru, píchnul si míč kolem vysoko postaveného brankáře, ten kličku vystihl, ale odražený míč se dostal k Rakušanovi a ten ho poslal asi z 35 metrů milimetrově do opuštěné brány - 2:3. Závěrečný hvizd dokončil neskutečný úspěch pro kluky.

Do zápasu jsme šli s nějakou taktikou, kterou kluci plnili do 70. minuty velmi dobře. Drželi jsme krok s jedním z nejlepších týmů, dokud nám nedošly síly. Pak už jsme to dohrávali na hraně sebeobětování. V závěru jsme inkasovali, ale to, že ještě v 90. minutě vysoko zapresujeme, získáme míč a dotáhneme to do vítězného konce, je neskutečné. I když pro Liberec to může být nespravedlivé, tak za mě si to kluci zasloužili. Neuvěřitelně to odmakali, bojovali a za to zaslouží absolutorium.

Zápasy:

FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 2:3 (1:2)