FC Tempo Praha

U12: Dobrá první půlka se Slavií

24.8.2021 14:33   David Perl  

Soupeř z Edenu tentokrát neposunul ročník jako obvykle, a tak jsme měli možnost se měřit s tím nejlepším, co daný ročník nabízí.

Ze začátku to možná na kluky trošku dolehlo a s vědomím, že všechno bude hrozně rychlé, se snažili hrát až moc míčů z první, a přicházely tak zbytečné ztráty.

První polovinu zápasu jsme se ale dokázali vyrovnat soupeři v pohybu, a tak jsme i díky skvělému Janskošovi v brance drželi nadějný stav 1:3. Pak rozhodčí, který do té doby nepískl do píšťalky (asi i proto, že mu moc nepískala), možná necitlivě nařídil penaltu za nastřelenou ruku a to kluky dost zlomilo. Poté už se jelo podle následujícího scénáře: naše ztráta míče v přechodové fázi, rychlý protiútok do naší otevřené obrany, odvrácení prvního nebezpečí, u odraženého míče první soupeř, gól. I vlivem aktuálního skóre jsme už nestíhali pohybově a patrný rozdíl byl i v předvídání, kde bude míč a vlastně celá situace za 1-2 vteřinky. Spousta věcí, na kterých můžeme a budeme pracovat, třeba už další týden na soustředění.

Jednoznačně pozitivní věcí je, že ani jeden z 15 hráčů, kteří do zápasu zasáhli, vyloženě nepropadl. Každý měl své pasáže, kdy dokázal obejít soupeře 1vs1, dobrým postavením odebrat míč nebo vymyslet dobrou přihrávku. Ale ty pasáže, kdy to nevycházelo, dokázal soupeř nemilosrdně trestat.

Příští týden zavítáme do Ústí a rozběhne se nám i pražská soutěž, takže se do mistráků zapojí už všichni hráči.