FC Tempo Praha

U17: První domácí vítězství

30.8.2021 13:21   Richard Valoušek  

Obrat po přestávce zajistil Tempákům první domácí výhru proti Hradci Králové.

Hradec Králové přijel na Tempo se skalpem Jablonce, Liberce, Pardubic a remízou se Spartou. Tyto výsledky slibovaly skvělého soupeře z čela tabulky, a to se potvrdilo. Jestliže jsme dokázali v letošní sezóně většinu soupeřů zatlačit, u Hradce to tak snadné nebylo a část zápasu jsme také my poznali, jaké je to hrát pod tlakem a v aktivním bloku.

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 3:2 FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 3:2
Úvod patřil soupeři, který se zaslouženě dostal do vedení a s jednobrankovým náskokem odcházel do kabin. Po přestávce jsme převzali iniciativu a postupně krok za krokem se blížili bodovému zisku. K němu nás přiblížil Lukas Muzić, který se uvolnil na pravé straně po přihrávce od Jirky Slámy a bylo srovnáno.

V závěru šla za vítězstvím obě mužstva, což bylo sympatické. Nikdo nenechal druhému týmu jediný metr hřiště zadarmo. Nakonec jsme těmi šťastnějšími byli my, když se po rychlé rozehrávce Michala Dudyho a aktivitě Michaela Schnappela dostal do úniku Jirka Sláma a zápas rozhodl.

Celkově patří oběma mužstvům pochvala za aktivní pojetí, velkou snahu o kombinaci i na náročném terénu a efektivitu v zakončení. Naši kluci šli do zápasu ve slepené sestavě s řadou absencí, ale poradili si na jedničku. Od první minuty jsme byli koncentrovaní a šli za vítězstvím.

Chyb jsme nadrobili celou řadu, ale bez nich se fotbal hrát nedá. Důležitější je, že se po žádné chybě nikdo nezačal schovávat a chtěl být dát v centru dění a u míče. I to byla naše cesta za úspěchem.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:56)