FC Tempo Praha

U15: Jasná převaha, pět branek

30.8.2021 20:30   Petr Havlíček  

Admira hrála z bloku na vlastní polovině, přesto nakonec Tempáci pětkrát skórovali.

Ani ne 48 hodin po zápase s Petřínem jsme nastoupili do dalšího mistráku v Dolních Chabrech, kde na dobře připravené trávě hraje své zápasy Admira. Vzhledem k nabitému programu jsme vzali i čerstvé hráče a využili všechna střídání a je dobře, že jsme takto zátěž rozložili a utkání zvládli. První půle ovšem přinesla další až těžko uvěřitelné momenty v koncovce - hned v první minutě jsme kopali penaltu, kterou jsme neproměnili, pak přicházely šance jak na běžícím páse a vše vyvrcholilo v 9. minutě, kdy jsme snad z první návštěvy soupeře na naší polovině dostali ve třetím zápase sezóny potřetí první gól. Náš tlak poté pokračoval, ale ze spousty dalších příležitostí nebo nadějných střeleckých pozic jsme se prosadili do přestávky jen jednou.

Ve druhé půli byl obrázek zápasu podobný, ale postupem času upadala naše schopnost si z obrovského držení míče vytvářet šance. Už chybělo úspěšnější obcházení jeden na jednoho kolem vápna a taky jsme situace méně doplňovali a tolik nedobíhali. Po gólu na 2:1 přišla jediná herně slabší pasáž utkání, kdy kluci asi lehce z nervozity víc ztráceli míče a klid na útočné polovině. Gólem na 3:1 jsme se ale uklidnili a do závěrečného hvizdu přidali ještě další dvě branky.

Soupeř nás v tomto zápase příliš neprověřil, měli jsme jasnou převahu. Admira hrála spíše z bloku, někdy až hluboko na vlastní polovině, takže bylo přínosné si vyzkoušet neustálé otáčení hry, hledání mezírek a vyvádění z těsných prostorů. O přestávce jsme se bavili o vytváření přečíslení na stranách, ale to se nám do druhé půle příliš přenést nepodařilo. I v tomto zápase bylo spousta gólových šancí, které jsme neproměnili, a hodně nadějných pozic, ze kterých se musíme dostat alespoň do nebezpečného zakončení na bránu. Nadále tak budeme na finální fázi pracovat a snad se nám to podaří ukázat už v příštím zápase. 

Zápasy:

FK Admira Praha - FC Tempo Praha 1:5 (1:1)