FC Tempo Praha

U19: Výsledek lepší než hra

7.9.2021 12:41   Filip Šmídek  

Tempáci proti Litvínovu natáhli vítěznou sérii už na šest zápasů.

V dalším kole jsme doma přivítali poslední celek tabulky Litvínov. Úvodní minuty nebyly příliš zajímavé pro oko diváka. Hrál se neurovnaný fotbal, plno ztrát a nepřesností na obou stranách. Měli jsme sice větší držení míče, ale šancí bylo pomálu. Až po dvaceti minutách uvolnil Ling Fílu Mikeše, ten i přes držení stopera hostů ustál souboj, obešel brankáře a do prázdné nás poslal do vedení 1:0. O pět minut později podobná akce středem hřiště, kdy Šmerda vyslal do samostatného úniku Linga a ten podél gólmana zvýšil na 2:0. Do poločasu jsme měli ještě dvě šance, které jsme neproměnili a soupeřovu střelu z úhlu vyrazil Skokánek na roh.

Druhý poločas začal divočeji. Nejdříve se hezky trefil z 25 metrů soupeř do vinglu - 2:1. My jsme pak zmáčkli soupeře k jeho vápnu a brzy jsme si vzali dvoubrankové vedení zpět, kdy Ling připravil Šindelkovi míč proti noze 3:1. Čtvrt hodiny před koncem jsme opět Šindelkou zvýšili na 4:1. V závěru už se toho moc zajímavého nedělo, a tak jsme se protrápili k dalšímu vítězství.

Dnes se nehrál moc atraktivní fotbal. Soupeř hrál velice jednoduše nahoru, dobře chodil do soubojů, nedal nám moc prostoru na těžkém terénu a my se nemohli dostat k naší hře. I když jsme Litvínov prakticky nepustili do žádné větší šance, tak hrál velice dobře a hodně nám to znepříjemnil. Nám se střídaly lepší pasáže s těmi horšími. I když jsme dnes podali asi nejhorší výkon, tak důležité je, že jsme ho zvládli výsledkově.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FŠ Litvínov 4:1 (2:0)