FC Tempo Praha

U15: Dařilo se herně i v koncovce

21.9.2021 8:52   Petr Havlíček  

Tempáci nadělili Motorletu pět branek.

Proti Motorletu jsme se museli srovnat i s náročným terénem, takže jsme lehce upravili způsob rozehrávky a v první půli se snažili hledat více míčů za obranu. Vstup do utkání jsme měli dobrý, dobře jsme drželi míč, kluci dokázali správně vyhodnocovat riziko v rozehrávce a hlavně na pravé straně se dostávali za obranu nebo do situací 2v2, z nichž jednu jsme vyřešili gólově. Od nějaké poloviny poločasu ovšem v naší hře přibyly nepřesnosti, sice jsme se občas dostali k zakončení nebo vápnu soupeře, ale špatně jsme sbírali odražené míče a pustili soupeře do několika situací po krajích hřiště. Jednogólové vedení se nám ale podařilo do pauzy udržet.

O přestávce jsme lehce změnili postavení středových hráčů a snažili se zaměřit na lepší náběhy a přihrávky za obranu soupeře. Velmi brzy jsme po dobré individuální akci zvýšili na 2:0 a od té doby se nám dařilo zápas kontrolovat daleko lépe než v prvním poločase. Výsledkem byly tři další velmi pěkné góly a nějaké neproměněné šance, tentokrát se nám ale vesměs dařilo i v koncovce.

Soupeř hrál celkem organizovaně, za což jsme rádi, protože nás to nutilo k chytřejším řešením ve spoustě situací. Kromě druhé poloviny prvního poločasu jsme byli lepším týmem, vytvořili si dostatek šancí po hezkých akcích a byli v koncovce efektivní. Určitě bychom si ale pořád představovali rychlejší reakce na některé situace, musíme odstranit spoustu momentů, kdy na jednu dvě vteřiny vypneme a jdeme do další situace se ztrátou. I to se v zápase s Motorletem několikrát objevilo.

Opět si moc vážíme podpory rodičů a je super, že hodně z nich si s klukama udělalo pěknou Tempáckou sobotu, za to jsme moc rádi.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 5:0 (1:0)