FC Tempo Praha

U14: Výhra o tři góly s Motorletem

21.9.2021 12:38   Antonín Plachý  

Soupeř měl vysokou kvalitu a výsledek úplně neodpovídá obrazu hry.

Zápas s Motorletem sice vypadá výsledkově vcelku jednoznačně, ale obraz hry takový nebyl. Soupeř dobře kombinoval a podnikal nebezpečné brejky, z nichž jsme mohli dostat hned na začátku góly. Nezvládli jsme souboje 1vs1, kdy jsme byli nedůrazní či nepozorní. Je pravda, že jsme také dvě dobré šance neproměnili neklidným zakončením prvním dotykem. To byl asi zásadní rozdíl mezi námi a Motorletem. My jsme v dalších zakončeních klid udrželi, kdežto oni pálili šance střelbou z první nad branku. Také jsme lépe řešili průniky po stranách hřiště, z nich jsme dali dva góly po skvělých taženích a zpětných přihrávkách.

Za stavu 3:0 začal být soupeř aktivnější a po penaltě, která, si troufám říci, že určitě nebyla, snížil na 3:1. Pak to bylo patnáct minut opravdu napínavé, zda se jim některý z brejků či rohů nepovede proměnit. Postupně jsme ale tyhle okamžiky otupili, zase převzali iniciativu a dali na 4:1, což soupeře utlumilo v naději a aktivitě.

Nutno soupeři zatleskat, že hrál opravdu dobře a odvážně a musím i pochválit naše kluky za vyvážený výkon proti dobře hrajícímu soupeři. Příště ještě více udržet klid v zakončení a gólů bude ještě více. I oba brankáři byli vždy tam, kde bylo třeba a střídající hráči opět přinesli kvalitu čerstvých sil.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 4:1 (3:0)