FC Tempo Praha

U19: Důležité tři body z Hradce

28.9.2021 22:48   Filip Šmídek  

Po dvou porážkách Tempáci znovu vyhráli, na hřišti hradecké Slavie zvítězili 3:1.

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, vypracovali jsme si do 25. minuty hned pět velkých šancí, bohužel neproměnili. I nadále se hrálo na polovině soupeře, ale až pět minut před koncem poločasu jsme se prosadili. Po hezké individuální akci Nováka, který pak našel dobře postaveného Mikeše - 0:1. Hned z rozehrávky mohli naši nekoncentrovanost potrestat hosté, na poslední chvíli ve skluzu odkopával Petržílka. V poslední minutě jsme na naší půlce zbytečně přišli o míč a Slavia střílela těsně vedle.

Druhý poločas jsme domácí ještě více přitlačili k brance. Naše koncovka byla stále žalostná. Až po hodině hry jsme se po rohu prosadili Petržilkou, který asi na pátý pokus propálil míč do branky - 0:2. Nepoučili jsme se z prvního poločasu, a tak domácí o chvilku později snížili na 1:2. Slavia zahrozila naštěstí jen jednou, z přímého kopu z hranice vápna, míč ale vyrazil Skokánek. V závěru po akci Mikeše jsme Prchlíkem rozhodli na 1:3.

Soupeře musím pochválit, nechtěli nic nakopávat a naopak chtěli hrát fotbal, k čemuž je vedl domácí trenér. Když se vrátím k zápasu, tak jsme si ho zkomplikovali sami. Kdybychom v první půli vedli 4:0, nikdo by se nemohl divit. Naše chování v šestnácte domácích bylo strašně nekvalitní. V tom jsme pokračovali i ve druhém poločase. Až na efektivitu kluky chválím, odehráli jsme dobrý zápas, ve kterém jsme byli lepším týmem.

Zápasy:

FC Slavia Hradec Králové - FC Tempo Praha 1:3 (0:1)