FC Tempo Praha

U19: Bod z Chrudimi bereme

1.10.2021 16:43   Filip Šmídek  

Z horké půdy se vozí body vzácně, Tempáci sebrali jeden za remízu 2:2.

Výborný vstup do utkání, kdy hned z první akce se dostal do vápna Ling, nastřelil míč do malého vápna, brankář domácích vyrazil míč k Mikešovi a ten ho uklidil do brány - 0:1. O pět minut později byli domácí u nás ve vápně, po chybném odkopu se dostal k míči Leníček a prostřeli Skokánka - 1:1. My jsme sice drželi častěji míč na kopačkách, ale po ztrátě ve středu pole měli domácí velkou šanci, kterou zneškodnil Skokánek. Následně se do dobré příležitosti dostával Ling, ale jeho střela skončila vedle. O pár minut později se dostal ke k vápnu Havlíček a přesnou střelou k tyči nás poslal do vedení 1:2. Chrudim měla o chvíli později dobrou příležitost, opět výborný Skokánek střelu Látala zneškodnil. V závěru poločasu, po ošetření Mikeše, kdy byl náš asistent se zraněným hráčem na hřišti, rozhodčí nechal hrát a pro jistotu si ještě vymyslel penaltu. Tu domácí nedali.

Druhý poločas jsme byli aktivnější, dobře jsme kombinovali, do větší šance jsme se dostali po centru Krejčího, který našel Mikeše, ten hlavičkoval kousek vedle. Po hodině hry se dostal do vápna Látal, kde byl sražen Petržilkou a pískala se druhá penalta. Tu Vaško proměnil - 2:2. O chvíli později jsme měli dobrou příležitost, Havlíčkovu střelu vyrazil brankář na roh. Další šance přišly až v závěru, kdy nejdříve Linga uvolnil Tokar, ten střílel do dobře připraveného brankáře. Poté zahrozila dvakrát Chrudim, nejdříve Látal trefil nohy Skokánka a tři minuty před koncem unikl střídající útočník a z půlky se řítil sám na Skokánka, naštěstí přestřelil. V úplném závěru měl ještě šanci Krejčí, ale jeho střela postrádala razanci.

Hodně těžký zápas s dobrým soupeřem. My byli po celý zápas lepší v kombinaci, soupeř naopak spoléhal na jednoduchost, kdy dlouhými míči hledal hlavně výborného Látala, který nám dělal velké problémy. Do vyrovnávacího gólu jsme měli využít nějaký brejk a odskočit soupeři. V závěru utkání se hrál hodně otevřený fotbal, kde mohly rozhodnout oba týmy. Body z Chrudimi se budou odvážet vzácně, takže ten jeden beru.

Zápasy:

MFK Chrudim - FC Tempo Praha 2:2 (1:2)