FC Tempo Praha

Muži A: Pět branek a moře šancí

4.10.2021 13:45   redakce  

V divoké přestřelce jsme dokázali porazit Ďáblice, které ještě nedávno celou soutěž vedly.

Čekali jsme velmi těžký zápas. V minulém kole Spoje vyhrály na hřišti Ďáblic poměrně šťastným způsobem, ale chtěli jsme prodloužit sérii našeho soupeře bez výhry o další dílek. Předvedli jsme výborných třicet minut. Kromě jedné možnosti hostí jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme se nedokázali dlouho trefit. To se ale změnilo ve dvacáté minutě. Pěknou kombinaci zakončil průnik Kadlece, kterého nestíhal faulující hostující obránce a pokutový kop proměnil bezpečně Valta - 1:0. Pak přišly dvě nádherné kombinace, kdy jsme soupeře doslova rozebrali. První po pravém křídle, kdy Babický našel Pytlíčka a jeho střela bodlem skončila za tyčí - 2:0. A druhá z levého křídla, kdy jsme vykombinovali rychle rozehraný aut a po ose Pytlíček - Babický skóroval Jakub Havlíček - 3:0. Bohužel jsme pak pod dojmem převahy nad soupeřem polevili a laxní bránění potrestal Poláček - 3:1. Naprosto zbytečně jsme tak hosty vrátili do zápasu.

Po přestávce jsme však znovu odskočili. Sedlář nejprve velkou šanci neproměnil, ale prakticky vzápětí ze skoro totožné pozice usměrnil do sítě hlavičku Kadlece - 4:1. Hosty jsme pak proháněli a už ani nespočítám, kolikrát jsme šli sami na branku a kolik šancí jsme nedali. Hosty držel jejich nejlepší hráč - brankář Chrobok - na dostřel aspoň tří branek. Vyplatilo se, protože po naší laciné ztrátě míče se Ďáblice dostaly k pěkné kombinaci a Pazdera o tyč trefil přesně - 4:2. Trochu jsme pak znervózněli a kromě našich šancí začali hrozit i modrobílí. Naštěstí jsme ale naši střeleckou nemohoucnost protrhli a po přihrávce Babického usměrnil míč do sítě Cejnar - 5:2. Klidný konec zápasu se nekonal, protože ještě pár minut před koncem snížil hostující Hybeš - 5:3. Naštěstí jsme si už vše do konce pohlídali a větší drama už nepřišlo na řadu.

Trenér Petr Vanko: "Dnes jsme byli velmi silní v ofenzivě a obranu soupeře jsme poměrně jednoduše dokázali překonat. Třikrát jsme vedli o tři branky a jakoby kluci už neměli chuť si zastřílet a dohrávat ostatní situace s tím, že chceme střílet další góly. Vždy jsme zapli až po snížení na dvougólový náskok. Inkasované góly pak vyplývaly z laxnosti, že jsme lepší, ale bohužel jsme tím hosty vraceli do zápasu, místo toho, abychom odskočili. I tak s pokorou bereme pět vstřelených branek a nesmírně cennou výhru s těžkým soupeřem a určitě bych vyzdvihl i výkon brankáře Chroboka, který hosty držel prakticky celý zápas. Nyní nás čekají Hrdlořezy, které tento víkend obraly Spoje, a nečeká nás tam nic jednoduchého."