FC Tempo Praha

Muži A: Perl rýsoval obloučky

18.10.2021 11:22   redakce  

Tempo ve šlágru kola zdolalo Dolní Chabry 4:1 i díky skvostným asistencím Davida Perla.

Oba týmy se snažily kombinovat, a k vidění tak byl docela zajímavý zápas. Využili jsme domácí prostředí a měli jsme od začátku převahu, ale Chabry pozorně bránily. Do první šance se dostali hosté po naší hrubce v rozehrávce. Situace skončila přečíslením a trochu nepovedenou přihrávkou, kterou jsme nedokázali zachytit a Palma se ocitl v ideální pozici. Pacovský nás ale výrazně podržel. Na druhé straně ale udeřilo. Rohový kop Cejnara našel v ideální pozici hlavou Stacey a nekompromisně prostřelil Dikusara - 1:0. Pak se do dobré pozice dral znovu Palma, ale nakonec jeho oblouček skončil nad brankou. Naše náznaky šancí ke gólu taky nevedly, a tak rozhodnout musely dvě skvostné přihrávky Davida Perla. Zejména ta první stála za to. Z vlastní poloviny narýsoval krásný oblouček přímo do běhu Babickému, který si ideálním dotykem připravil míč a samostatný nájezd zakončil naprosto chladnokrevně - 2:0. Pohledný moment, který by oku lahodil i v daleko vyšších soutěžích. Svůj druhý gólový pas si Perl přichystal na 37. minutu, tentokrát po zemi a tentokrát přesně do kroku Sedlářovi, který sice postupoval mírně ze strany, ale zakončení zvolil bezchybné - 3:0.

Vstupy do druhých poločasů se nám celkově docela daří a potvrdil to i tento zápas. Babický využil zisku míče, perfektně prostrčil na výborně načasovaný náběh Cejnara, který obešel brankáře a zvýšil už na 4:0. Hosté měli ve druhém poločase ještě jednu šanci, kterou chytil Pacovský, ale vstřelené branky se přece jen dočkali. Naše velká hrubka nabídla Strnadovi prázdnou branku, který situací nepohrdl - 4:1. Naše možnosti jsme bohužel dotáhnout nedokázali a když hlavička hostujícího hráče skončila taky vedle, zápas výsledkem 4:1 skončil.

Trenér Petr Vanko: "Důležité vítězství a myslím, že i zasloužené. Chabry sice měly první šanci, ale pak jsme zase dokázali využít silné útočné fáze a rozhodli jsme ještě do poločasu. Jsem rád, že kluci mají formu a dokážeme střílet hodně branek. Skóre možná vypadá trochu jednoznačněji, než jak to na hřišti vypadalo, ale o to víc si toho vážím. Branky padly po krásných akcích, které se musely líbit a věřím, že se stejně dobře připravíme i na zápas v Dolních Počernicích."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Dolní Chabry 4:1 (3:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)