FC Tempo Praha

U13: Role favorita potvrzena

25.10.2021 22:13   Petr Suchan  

Herní projev Litvínova postrádal jakoukoli snahu o fotbalovost.

Do zápasu jsme šli jako favorit s vědomím, že nás čeká další zápas o dobývání urputné obrany. To se potvrdilo bezezbytku. Když se k tomu přičte, že dostaneme gól hned v první minutě zápasu, tak se soupeři ven z ulity vážně nechce. První třetina se nesla ve znamení neproměňování šancí a naší trpělivosti, kdy se náš konstantní tlak projeví i gólově. Nejdříve se individuálně prosadil Kadeřábek, a když se v závěru třetiny prosadil Suchan, byl zápas už jen o konečném skóre v náš prospěch.

Šíma v bráně řešil snad jen tři další střely. O to víc, že dokázal zlikvidovat v poslední třetině gólovou střelu. Devadesát minut čekat na důležitý zákrok a zvládnout ho, je zkušenost směrem do dospělého fotbalu.

Víc nemá cenu psát. My v mixu o padesát let před Litvínovem. Nejhorší tým, co se týče výchovy mladých fotbalistů, se kterým jsme se letos setkali. Brankář naučený při rozehrávce poslat z hranice vápna míč proti noze obránci u tyče, který nákopem daleko za půlku. Tak, aby bylo dosaženo pravidla, že brankář nesmí přes půlku. Vrcholem je to, že po druhé třetině přijde za mnou trenér soupeře a oznámí mi, že půjdou s týmem na pět minut do šatny. Že musí zvýšit hlas na hráče a nechce, aby to slyšeli diváci:-(. Pak přijde v průběhu posledních třiceti minut pokyn že střídačky: "Hrajte fotbal!!! Nakopněte to dál!!!".

Omlouvám se za hodnocení týmu soupeře, ale tohle je urážka celé filozofie výchovy dětí. Za mě ostuda.

Jinak pochvala pro naše kluky, kteří spolehlivě dlouhé míče uhráli konstruktivně zpátky do kombinace a hry po zemi.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FŠ Litvínov 11:1 (:)