FC Tempo Praha

U15: Náskok málem nestačil

26.10.2021 23:20   Petr Havlíček  

Po skvělé první půli přišlo v Budějovicích polevení a nakonec i malé drama. Ale tři body se přivezly na Tempo.

Na půdě budějovického SKP jsme čekali náročný zápas proti soupeři, který poslední dobou stoupal tabulkou. My jsme se po remíze s Braníkem a neplánovanému volnu kvůli odložení zápasu s Rokycany chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Hodně jsme se před zápasem bavili o aktivitě a chtění a kluci to tentokrát na hřiště přenesli do puntíku. Na namrzlém terénu jsme odehráli velmi dobrých 35 minut, kdy jsme dobře přenášeli hru, využívali volnějšího prostoru ve středu hřiště a často obléhali branku soupeře. Jelikož jsme byli tentokrát i poměrně efektivní, odměnou nám bylo pět gólů po velmi hezkých akcích se zapojením více hráčů. Tentokrát musím za útočnou aktivitu pochválit i oba krajní beky. Bohužel v úplném závěru poločasu přišlo polevení v koncentraci - už předtím měli dva dobře hrající útočníci SKP dva nebezpečné průniky po naší levé straně, v závěru poločasu se z dalších takových dvakrát rychle po sobě gólově prosadili.

Ve druhé půli jsme na náš kvalitní výkon z prvního poločasu bohužel nenavázali. Domácí ucítili šanci, nám naopak vázla nabídka a s některými ztrátami a chybami jsme se začali víc a víc schovávat. Nedařilo se nám udržet na míči a rozehrát konstruktivně jako před přestávkou, a tak se víc hrálo na naší polovině. Z nebezpečných náznaků vytěžilo SKP opět "dvojgól" - tentokrát jejich dvě trefy nedělily tři minuty, ale jenom dvě. Závěrečných 20 minut tak bylo pořádně hektických, změnili jsme rozestavení a dokázali konečně trošku zahrozit i nahoře, domácí jsme nepustili do žádných velkých šancí, ale jednogólový náskok vždy smrdí gólem při každé standardce, dlouhém míči za obranu nebo jakékoliv ztrátě míče.

Nakonec se nám tedy podařilo odvézt jednogólovou výhru, kterou bychom před zápasem asi brali, ale udělat drama z vedení 5:0 není nic, co bychom rádi opakovali. Doufám, že toto polevení v koncentraci a zřejmě i připuštění si, že je asi hotovo, bude pro kluky pořádnou lekcí, a taky bych byl nerad, aby to zastínilo náš velmi dobrý výkon z úvodních 35 minut, kdy jsme opravdu nabídli hezké akce, kvalitu na míči, organizaci hry i efektivitu v zakončení, se kterou míváme problémy. Že se nám za příznivého stavu nepodařilo udržet aktivitu a hernost, se nám v sezóně stalo už potřetí (s Kladnem a na Braníku také), takže věřím, že na tom kluci budou v hlavách i na hřišti pracovat. Teď nás čeká lehčí týden se čtyřdenním volnem a poté uděláme vše proto, abychom podzimní část sezóny ukončili vítězně doma proti Rokycanům.