FC Tempo Praha

U12: Postup na finále Poháru mládeže

27.10.2021 8:37   David Perl  

Tempáci postoupili z domácí kvalifikace na jarní finálový turnaj nejlepších týmů republiky.

V pondělí 18.10. jsme na domácím hřišti sehráli další kolo kvalifikace Poháru mládeže, což je turnaj, na který se kluci těšili už od začátku podzimu. Cílem bylo se ve slušné konkurenci dostat "na bednu", takže o motivaci bylo postaráno.

V úvodním zápase jsme se utkali s týmem Baníku Most-Souš, se kterým jsme den předtím na jeho hřišti sehráli hezký zápas v ligové soutěži. Věděli jsme, že na úvod turnaje to není zrovna jednoduchý soupeř, což Baník potvrdil i na hřišti velmi sympatickou hrou, ale kluci zápas odehráli soustředěně a po brankách Megíra a Roubase jsme mohli slavit úvodní výhru 2:1.

Ve druhém zápase jsme potkali tým SK Benešov. V úvodu jsme se sice dostali do dvoubrankového vedení, ale herně to z naší strany moc povedený zápas nebyl, a tak jsme byli rádi, že Dáva vytáhl v brance několik slušných zákroků a udržel čisté konto.

Turnaj jsme tedy rozehráli solidně, nicméně přišel zápas proti dobře hrajícímu Meteoru, který v předchozích zápasech proti favoritům Dukle a Liberci rozhodně nebyl horší. Bohužel jsme zaspali začátek, a po dvou nedostupech před naší brankou, kdy jsme soupeři nechali prostor na střelu, jsme ve druhé minutě prohrávali 0:2. A i když jsme pak soupeře přitlačili, už se podařilo jen těsně před koncem snížit, na víc nebyl čas.

Čtvrtý zápas proti SK Kladno pro nás nezačal šťastně, kdy soupeřova vyblokovaná střela bohužel obloučkem přeletěla Dávu a zapadla do sítě. Ale herně jsme byli lepší, vytvářeli si šance a po dvou brankách se nám podařilo zápas otočit. Od té doby jsme soupeře před naši branku v podstatě nepouštěli a zápas měli pod kontrolou. Bohužel v závěru po rozehrávce od vlastní branky jsme individuální chybou v obraně nabídli soupeři vyrovnání a ten touto možností nepohrdl. Velká škoda před zápasy s favority turnaje.

V pátém utkání jsme narazili na Slovan Liberec, tým, který do té doby neprohrál. Po dvou předchozích ztrátách jsme nebyli zrovna v optimální pohodě, ale kluci tento zápas odehráli parádně. Bylo tam nasazení, dobrý pohyb, obrovská vůle se poprat o výsledek, a i herně se kluci kvalitnímu soupeři minimálně vyrovnali. Odměna přišla po asi naší nejhezčí akci v turnaji, kdy jsme několika přihrávkami od vlastní branky vyřadili ze hry v podstatě celý tým soupeře včetně brankáře, a Volfík na konci akce zakončením do prázdné branky rozhodl o, jak se nakonec ukázalo, klíčovém vítězství.

Vítězství s Libercem kluky nakoplo, takže o dalším zápase s Duklou lze napsat v podstatě to samé. Opět výborně odehrané utkání, slušný herní projev. Bohužel naše šance jsme neproměnili, nebo nás vychytal brankář. A když už byl soupeřův gólman překonán, Beňďasovu střelu zastavila tyč. Když už zápas směroval k bezgólové remíze, v úplném závěru jsme neuhlídali rohový kop a soupeř hlavičkou doslova v poslední vteřině (poté už se ani nerozehrávalo...) zápas rozhodl. Těžký direkt, který si kluci po předvedeném výkonu rozhodně nezasloužili...

Z kruté porážky s Duklou nezbývalo než se rychle oklepat, protože nás hned čekal poslední zápas s týmem Zákolan. A jak dosavadní výsledky ukázaly, byl to nakonec zápas kdo z koho s přímým konkurentem o postup. Dostali jsme se rychle do vedení a měli převahu, ale soupeř pozorně bránil a hrozil z protiútoků. Naše těsné vedení jsme navýšili až v samém závěru, kdy se před naši branku vydal už i soupeřův gólman, nám se však podařilo roh ubránit a vyvést míč přes celé hřiště až do soupeřovy opuštěné branky.

Ve velmi vyrovnaném turnaji tak Tempáci obsadili konečné druhé místo, čímž si vybojovali postup na finálový turnaj nejlepších 24 týmů U12 v republice. Radost byla veliká a kluci už se na finálovou výzvu moc těší.

Výsledky:
Tempo - Baník Most-Souš 2:1 (Hodánek, Roubíček)
Tempo - Benešov 2:0 (Kukuczka, Hodánek)
Tempo - FK Meteor Praha VIII 1:2 (Volf)
Tempo - Kladno 2:2 (Rytíř, Hodek)
Tempo - Slovan Liberec 1:0 (Volf)
Tempo - Dukla Praha 0:1
Tempo - Zákolany 2:0 (Vlášek, Hodánek)

Tempo: Kumbera - Hodek, Niederle, Borovička, Šubrt, Bendík, Ondica, Vlášek, Kukuczka, Roubíček, Rytíř, Volf, Hodánek.