FC Tempo Praha

U13: Otočka na Kladně

3.11.2021 22:46   Petr Suchan  

Tempáci se dostali z tříbrankového manka a zakončili podzim výhrou 10:5.

Na poslední soutěžní zápas jsme nominaci dávali dohromady jen velmi obtížně. Zranění, dovolené a karantény. Původně jen s jedním na střídačce jsme vyráželi do Kladna. Nakonec přibyl ještě Matěj Petrtýl, a tak nás bylo deset k zápasu.

Kladno nás překvapilo svou kvalitní hrou. My se jen stěží srovnávali s těžkým terénem. Už tři týdny máme jen umělku. Domácí toho využili dokonale a brzy se dostali do komfortního vedení 3:0 a dál nám zatápěli. Reagovali jsme změnou rozestavení a začal se hrát fotbal nahoru/dolů ve vysokém tempu. Do přestávky se trefil Váša Nechvíla, a tak skončila třetina 3:1 pro Kladno.

Soupeř pět hráčů na střídačce, a tak panovala obava, abychom vydrželi nastavené tempo hry až do konce. Proto snad poprvé v sezóně přišel pokyn nechat soupeře hrát a držet se v aktivním bloku. Nenapadat!!! Soupeře si připravit k lajně a pak spustit hromadný presink a po zisku rychlým přechod do útoku. Postupná kombinace na těžkém terénu nežádoucí. Zde jsme se chytli a když Suchan pohotovým lobem snížil na 2:3, začala se karta obracet v náš prospěch. Lukas vytáhl důležité zákroky a i za pomocí tyčí soupeři nedovolil znovu odskočit. Nadprůměrný výkon dnes podal Max, který byl pro útočníky Kladna nepřekonatelný. Pak začala operovat naše rychlá křídla. Kadeř, Wizi i Chlaďák neúnavně větrali zadní řády Kladeňáků a postupně výsledek otočili na 4:6 po druhé třetině.

Do třetího dějství jsme šli s pokynem setrvat ve stávajícím způsobu hry a když se Miky rychlými dvěma doteky krásně levou trefil do šibenice, začal paradoxně fyzicky odpadat soupeř. Za zmínku stojí umístěný gól Kadeře placírkou po zemi na vzdálenější tyč. Poprvé za rok a půl, co se spolu o tom bavíme, to nebyl přímý nárt, který většinou končí ranou vysoko nad. Nyní převládla touha po gólu a ne láska ke střele. Další hattrick Wiziho, několik asistencí Zémy a jinak velká pochvala pro celou dnešní sestavu za zvládnuté těžké utkání. Uznání i k soupeři. Má daleko větší kvalitu, než se jeví z postavení v tabulce.