FC Tempo Praha

U8: Tempáci ovládli turnaj v Radlicích

17.1.2022 18:12   Theodoros Draksl  

Bez ztráty bodu a s celkovým skore 18:1.

Po měsíci se U8 v sobotu 15.1. znovu účastnila halového turnaje v Radlicích, kde naposledy skončila na třetím místě. Formát turnaje byl takový, že rozhodoval počet vstřelených branek, přičemž při jejich rovnosti u dvou týmů rozhodoval výsledek vzájemného zápasu.

V prvním zápase nám byl soupeřem ABC Braník. Zápas, v první části velice vyrovnaný, rozhodlo štěstí v koncovce, kterého jsme měli více a po prvním vstřeleném gólu jsme již hru měli plně v našich rukách. Konečný výsledek 2:0.
Druhý zápas jsme hráli s Řeporyjemi a díky tomu, že Uhelné sklady nasázely v zápase s Motorletem 9 branek, jsme si byli vědomi toho, že musíme přidat na produktivitě, pokud chceme pomýšlet na prvenství v turnaji. V zápase jsme celou dobu herně dominovali, nicméně se nám nedařilo po prvním gólu vstřelit další. Zde se potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš" a po zmatcích v obraně jsme si vsítili vlastní gól. Do konce zápasu zbývalo pět minut, když se kluci na poslední chvíli dokázali vzepřít nepřízni osudu a konečně se jim začalo dařit tavení herní dominance v kýžené branky. Zápas skončil se skóre 7:1.

Dále nás čekal domácí Motorlet, který dosud nedal gól. Zápas se vyvíjel v naší režii a naše herní převaha byla silná. Kombinace technických dovedností našich kluků a důrazu v osobních soubojích vedla ke konečnému výsledku 5:0 pro nás. Do posledního zápasu jsme vstupovali se ztrátou jednoho gólu na vedoucí Uhelné sklady, které právě byly naším posledním soupeřem. Byl to tedy přímý souboj o první místo, ve kterém jsme museli vyhrát, abychom si zajistili první místo na turnaji. Všem hráčům jsme před zápasem řekli, ať věří svým schopnostem a fotbalovým dovednostem a nehledě na výsledek na ně budeme pyšní, nechají-li na hřišti své maximum. Soupeřovi hráči byli fyzicky vyspělí, nicméně některé zákroky byly na hraně a pár našich kluků pocítilo během osobních soubojů bolest. Během poměrně vyhroceného finále turnaje se nám s trenérem dařilo naše hráče krotit, aby emočně nevypěnili v nevhodný moment a trpělivost ve hře také přinesla náš první gól. Kluci kompenzovali větší fyzickou sílu svých soupeřů individuálními dovednostmi a sehraností v zásadních herních situacích. Jednogólové finálové drama pokračovalo až do posledních minut, kdy jsme přidali uklidňující gól na 2:0, po kterém se nám podařilo vstřelit ještě dva další.

Turnaj jsme tedy vyhráli s celkovým skóre 18:1 a s klidem mohu říci, že naše vítězství bylo naprosto zasloužené. Naši kluci prokázali v mnoha ohledech svou šikovnost, kterou doplnili dravostí a dokázali díky tomu přehrát i soupeře celkově fyzicky silnějšího. Překvapilo mě, že jsme klukům, již během druhého zápasu, nemuseli příliš radit, v jakém prostoru se má kdo pohybovat a projevila se jejich přirozená souhra. Mimo to všechno, bylo také rozhodně zajímavé vyzkoušet si tento, poměrně netradiční, formát turnaje, ve kterém je produktivita důležitější než samotné výsledky.