FC Tempo Praha

U13: Dva zápasy na morál

26.1.2022 15:36   Petr Suchan  

Těžká kombinace Cidlina a Benešov během pár hodin bez defenzivních hráčů.

Na neděli jsme měli v plánu dva zápasy. Napřed ráno 10+1 proti naší U14 a odpoledne 7+1 v Benešově. Z důvodu okolností dnešních dnů U14 nemohla nastoupit. Cidlina také nečekaně o víkendu bez soupeře, a tak jsme se domluvili ke hře 10+1. 
Je těžká doba a situace se mění každou hodinu. Máme v týmu 26 hráčů. V sobotu večer však k dispozici už jen 15 na dva nedělní zápasy. Prakticky bez defenzivních hráčů. Klasického hráče do obrany snad jen jednoho na oba zápasy. To byl hlavní důvod velkého množství zbytečných gólů. V této fázi zimy však absolutně nepodstatné. Kluci hodně mimo komfortní zónu mohli prokázat charakter a pracovitost v postupné velké únavě. 

S Cidlinou jsme byli celý zápas lepším týmem. Zápas typicky první v zimní přípravě po dlouhé pauze. Kluci hodně v pohybu, ale spousta nepřesností. Soupeř se ukázal v produktivitě. My hodně dobývali a neproměňovali. Soupeř trestal do nekompaktní obrany. Poločas 2:3. Do druhého poločasu jsme na pozice stoperů stáhli středové hráče, kteří vnesli do naší rozehry klid. Když Miky srovnal z penalty na 3:3, zdálo se jen otázkou času, kdy zápas překlopíme v náš prospěch. 20 minut soupeř zamčený na své polovině. Chybělo jen trefit branku a z 50% produktivitou ve stoprocentních šancích bychom vedli o tři góly. Bohužel. Soupeř ojedinělý únik. Roh a Šíma v bráně si míč srazil do sítě. Na to jsme již nezareagovali. Šíma ale jinak velká pochvala za aktivní hru nohama vysoko za stopery - tam byl celý zápas velmi kvalitní. Nakonec Cidlina ještě dva góly a Chládek gól těsně před koncem. 
Skvělá minutáž pro všechny proti kvalitnímu soupeři.

Dvě hodiny po ranním zápasu jsme nastoupili k zápasu v Benešově v systému 7+1 se sedmi hráči kteří měli 80 minut v nohách. 
Opět bez hráčů, kteří převážně hrají obránce. Post obrany zastal druhý gólman Šíma a kluci s přednostmi do ofenzivy. Na střídání dva hráči. Byli jsme v aktivním bloku a hráli více úsporně. To se nám vcelku dařilo. Měli jsme zajímavé situace. Bylo však znát, že Benešov je čerstvý a my do zápasu s těžkýma nohama. Soupeř střídal pět hráčů a nám postupně docházela šťáva. S nezkušenou obranou a v únavě přicházely ztráty, které soupeř trestal. Od poloviny druhé třetiny už to bylo hodně o morálu. Kluci však do jednoho dřeli a povzbuzovali se. Za to panuje u nás velké nadšení. Nakonec jsme se zatáhli se dvěma střeďáky a jedním hrotem. Nechali soupeře hrát a chodili do brejků. Odměnou byla výhra ve třetí třetině 2:3. Přestože jsme hráli v únavě se soupeřem, který je po podzimu na druhém místě žákovské ligy skupiny "C" za suverénní Duklou, dokázali jsme je přinutit k maximálnímu výkonu. Při trošičku štěstí jsme mohli i takto rozebraní vyhrát. Pro kluky, co odehráli obě utkání, velká pochvala. Super natrénování fyzické kondice herní formou. A o to nám nyní při přechodu na velké hřiště jde především. Výsledky se dostaví následně.

Zápasy:

FC Tempo Praha - RMSK Cidlina Nový Bydžov 4:6 (2:3)
SK Benešov - FC Tempo Praha 10:8 (:)