FC Tempo Praha

U12: Téměř dokonaný obrat

7.4.2022 21:50   Jaroslav Hodánek  

Tempáci prohrávali na Slavii už o pět branek, ale zápas nakonec skončil remízou 7:7.

V prvním venkovním utkání jarní části soutěže jsme zavítali na umělku do Edenu. Jak jsme minulý týden s Meteorem chválili vstup do zápasu, tentokrát se nám začátek utkání nepovedl. Slávisti se od začátku snažili o rychlou hru s výborným pohybem a neustálou nabídkou, my jsme tempo utkání na začátku moc nechytili a všude byli druzí. A to byla voda na soupeřův mlýn, jeho rychlí hráči se dostávali do šancí hlavně po stranách po dobrých nábězích za obranu na průnikovky, případně na sklepnutí od střeďáka, a když jsme tyto náběhy nechytili včas, většinou nás za to soupeř potrestal gólem. Po 20 minutách jsme tak prohrávali 0:5 a vypadalo to výsledkově jednoznačně. I přesto jsme si v první třetině několik šancí vytvořili i my, ale pokaždé nás vychytal domácí brankář. Prosadili jsme se až v závěru první třetiny, kdy Megírovu střelu domácí brankář jen vyrazil, dobíhající Andy nabil Arnýmu, a ten domácího gólmana konečně zbavil kouzla neprůstřelnosti.

O přestávce jsme si řekli, co je potřeba zlepšit, kluci si to vzali zasvé a do druhé třetiny nastoupili s odhodláním zkusit zápas ještě zdramatizovat. Zvýšili aktivitu, začali k soupeři přistupovat včas, takže už neměl tolik času na svou hru a nám se naopak začalo dařit získávat míče. A když k tomu naši kluci přidali i herní odvahu, začal se najednou hrát zcela vyrovnaný zápas. Nicméně v této třetině padl na obou stranách pouze jeden gól, a tak jsme na druhou přestávku odcházeli stále se čtyřgólovým mankem (2:6).

Vstup do třetí třetiny se nám povedl a po třech rychlých gólech během sedmi minut jsme byli zpět v zápase. Klukům rychlé snížení na rozdíl jedné branky vlilo krev do žil a zápas najednou dostal patřičný náboj i správné sportovní emoce (což vycítili i fanoušci/rodiče obou stran, kteří kluky začali hlasitě podporovat). To už bylo vidět, že kluci dnes s prázdnou odejít nechtějí. Po dalších dvou brankách už se Tempáci dostali dokonce do vedení 7:6 a vypadalo to na fantastický obrat. Ale mladí Slávisti ještě stačili následně vyrovnat.

V samotném závěru Roubas vstřelil ještě i osmý gól po chytře rozehraném trestném kopu, ale rozhodčí ho neuznal, protože prý nedal pokyn ke hře… Zápas tak skončil remízou 7:7, která po průběhu zápasu asi byla spravedlivá.

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha 7:7 (:)