FC Tempo Praha

U13: Na malém hřišti je to boj

13.4.2022 12:09   Petr Suchan  

Tempáci vítězně zvládli zápasy s Ústím nad Labem i Motorletem .

Ústní nad Labem
V první třetině jsme byli dominantní. Soupeř se většinou soustředil na obranu. My jsme zahazovali šance. Po aktivním presinku a chybě soupeře, se dostal Wizi k brance na 1:0. Ústí vyrovnalo v posledních vteřinách první třetiny. Do druhé třetiny jsme hráli více na riziko a zvolili dva útočníky nahoře. Otevřelo se více prostoru pro brejky soupeře, který tímto způsobem často hrozil. Nám se vytratila dominance z první části zápasu. Tak jsme se vrátili k základní formaci z úvodní třetiny. V 75 minutě nám vrátil vedení Wiesner.

Zahodili jsme dnes spoustu šancí, a tak jsme se strachovali o výsledek až do konce. Celkově to na koukání nebyl hezký zápas. Spousta soubojů, dohrání, přerušení, rohů a autů. I když se mnou nebudou někteří souhlasit, tak si myslím, že tento rozměr hřiště je už pro kluky malý. Není prostor pro kombinaci, pokud jsou oba týmy fyzicky a takticky na výši. Je to již víc boj. Sice se hraje i v 10+1 na stlačeném prostoru, ale vždy tam máš možnost to vyhodit nebo vyvést někam do prostoru. Tady vyběhneš ze hřiště... Jaro takové prostě bude.


Motorlet
Po náročnějším kondičním tréninku jsme šli záměrně v únavě do zápasu. Už v rozcvičení byly vidět těžké nohy. Přesto první poločas vyzněl jednoznačně v náš prospěch. Pomohl i rychlý gól v začátku. V individuální kvalitě jsme soupeře převyšovali. Jen v patnácti minutách ze začátku druhého poločasu jsme si vybrali slabší úsek hry. Kluci zvolnili a opadl pohyb bez míče. Střídali jsme jen jednoho hráče a v součtu s únavou z předešlého dne to můžeme pochopit. Mírně jsme si prohodili posty a znovu pevně drželi otěže zápasu. Pochvala, jak to všichni odmakali až do konce.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - FK Motorlet Praha C 8:2 (4:0)
FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 2:1 (:)