FC Tempo Praha

U12: Parádní fotbal i výsledek

13.4.2022 16:18   David Perl  

Tempáci smetli lídra soutěže z Ústí nad Labem vysoko 13:0.

Ústí nad Labem
Po divokém zápase na Slavii nás čekal další nesmírně těžký zápas proti vedoucímu týmu soutěže Ústí nad Labem. Pohled na soupisku hostí naznačoval, že soupeř nepřijel v úplně kompletním složení, ale tím jsme kluky ani trochu nezatěžovali. Ti řešili hlavně hráče soupeře, který nám dal v prvním zápase asi 8 gólů, ale věřili, že Max s Lukym Borovičkou ho vymažou. S klukama jsme si povídali, že chceme do zápasu vstoupit stejně jako proti Meteoru a z domácího prostředí udělat nedobytnou tvrz. To kluci zvládli naprosto skvěle a celkové nastavení do zápasu bylo parádní.

Postupně jsme navyšovali skóre a získávali jsme na sebevědomí, a tak bylo k vidění několik zidanovek a dalších parád. Podle konečného výsledku 13:0 to vypadá na zápas, který se hrál na jednu bránu, ale tak to rozhodně nebylo. Byly fáze zápasu, kdy jsme lehce zalezli a trestali soupeře z rychlých protiútoků. Některé góly by patřily do výročního sestřihu nejhezčích gólů a škoda, že zápas nemáme natočený. Třeba Benďasovo přehození brankáře asi ze 30 metrů nebo Maxův slalom přes tři hráče a nekompromisní rána o "klacek". Dneska klaplo opravdu všechno. Základem byl výkon všech našich obránců, kteří dostupovali přesně tak, jak se učíme, a Lukymu v bráně to hodně ulehčili. Vepředu se zas naplno ukázala kreativita a rychlost všech našich hráčů. A hlavně, bylo cítit jak si kluci jdou za vítězstvím, na hřišti působili jako tým, ze kterého pak vystupovaly výkony individualit.

Praga
V živé paměti jsme měli zápas z podzimu, ve kterém jsme soupeře přišpendlili na jeho obrané polovině, ale ten nás trestal z rychlých brejků. A podobný zápas se hrál i tentokrát, i když naše převaha nebyla rozhodně taková. Kesi nás v bráně několikrát podržel a gólů jsme mohli dostat daleko víc. My jsme se prali s hrbolatějším hřištěm, na kterém je vždycky těžší tvořit, a až do konce zápasu jsme se s tím nedokázali srovnat. A když jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance, odešli jsme ze zápasu poraženi. Co zlepšit? Určitě rychlost a pohotovost v zakončení. Buď nám příprava střely trvala moc dlouho a soupeř ji zablokoval nebo jsme stříleli z nepřipravených pozic. Vyvážit na miskách vah rychlost, ale zároveň klid pod tlakem soupeře, je jedna z nejtěžších disciplín, na kterou se budeme neustále zaměřovat. Hráčem zápasu jednoznačně Bruno, který často zachytával útoky soupeře a dokázal i skvěle rozehrát naší útočnou akci. Přesně ty věci, které teď ukazuje i na tréninku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 13:0 (:)
TJ Praga B - FC Tempo Praha D 4:3 (3:1)