FC Tempo Praha

U17: Cenná výhra na hřišti Dukly

17.4.2022 13:43   Richard Valoušek  

Lukas Muzić stihl hattrick za první poločas.

Zodpovědný výkon. Od první minuty šli kluci proti velmi silnému a na míči kvalitnímu soupeři za svým. Byli jsme včas v soubojích, byli dotěrní, narušovali vysokým presinkem jejich rozehrávku a rychlým gólem se dostali do pohody.

Přesně to, co jsme si řekli před zápasem v kabině, kluci dokázali přenést na hřiště. Jsem přesvědčený, že to není náhoda. Tyto věci - vysoké napadání, zastupování, aktivita, odvaha na míči i za cenu vyšší chybovosti, častá střelba, přepínání a represink, pilujeme několikrát týdně na tréninku a kluci je mají pod kůží. Cením si toho o to víc, že i když musíme kvůli absencím nebo posilování U19 míchat sestavou, kluci jsou zastupitelní a náhradníci předvedou stejně kvalitní výkon, který má prvky, které jsem vyjmenovával výše.

A teď zpátky k vítěznému zápasu na Dukle. První poločas patřil až na nějakých 10 minut nám. Naopak druhý poločas začal smolným gólem v naší síti, který naopak dostal do pohody domácí. Hra už byla vyrovnanější a domácí měli několik příležitostí, a to hlavně v závěru. Čtvrtý gól nás uklidnil, ale domácí nic nevzdali a do poslední vteřiny nám nedali nic zadarmo. Z obou stran super zápas a pro nás velmi cenný skalp. Dukle děkujeme za férový a srdnatý souboj, bylo se na co dívat a klukům to hodně dalo.

S pokorou budeme pracovat dál a připravovat se na další náročné soupeře. I když cítíme velkou zodpovědnost za to, abychom maximálně vypomohli U19 se záchranou, sami chceme mířit nejen herně, ale i výsledkově co nejvýš, a čelo tabulky už máme na dohled. Je to jen na nás, jak k této výzvě přistoupíme.

Zápasy:

FK Dukla Praha - FC Tempo Praha 1:4 (0:3)