FC Tempo Praha

U12: Vyšehrad a Horní Měcholupy

4.5.2022 13:25   Jaroslav Hodánek  

Ročník 2010 si zahrál ligový zápas v kategorii U13 a výhru proti Vyšehradu ztratil v samém závěru.

Vyšehrad
V dalším ligovém zápase jsme se posunuli o ročník výše a nastoupili v soutěži U13 proti Vyšehradu. Prvních deset minut byla hra opatrná a z naší strany asi i trochu počáteční respekt, jaký bude soupeř v o rok vyšší lize. Postupem času jsme začali být aktivnější a odvážnější s míčem, a tím se začala zlepšovat i hra. Protože ve středu hřiště moc prostoru nebylo, využívali jsme hlavně průniky po stranách a po několika pěkných akcích jsme v podstatě všechny tři góly vstřelili soupeři do prázdné branky po krásných finálních přihrávkách.

Na začátku třetí třetiny po naší ztrátě míče v rozehrávce hosté snížili na 3:1. I přes vedení jsme ale pořád chtěli hrát dopředu, dostávali jsme se i do koncovky, ale další góly už nepřidali. Naopak okamžitě po našem zakončení přišel dlouhý výkop soupeřova brankáře přes celé hrací pole na šikovného soupeřova útočníka. Naši obránci ho přes výškový i kilový handicap po celé utkání celkem dobře bránili, ale bohužel v závěru se to dvakrát nepovedlo a minutu před koncem soupeř vyrovnal.

Z naší strany celkem solidně odehraný zápas, byť to v některých pasážích tentokrát z naší strany nemělo až takový drajv jako v posledních předchozích utkáních. Ale to je vzhledem k faktu, že proti nám stál tentokrát o rok starší a vyspělejší soupeř, asi celkem pochopitelné. Pro kluky každopádně dobrá zkušenost, která je zase může posunout o něco dál.

Horní Měcholupy
Druhá parta přivítala na domácím trávníku tým z Horních Měcholup a hned od začátku si vytvořila převahu a soupeře zavřela na jeho obranné polovině. Kluci hráli s chutí, nebáli se tvořit hru a i díky dobrému pohybu a řadě povedených kombinací byla k vidění spousta pěkných akcí, které se v první půli povedlo čtyřikrát úspěšně zakončit. Po přestávce kluci pokračovali v aktivní a sebevědomé hře s míčem, a díky tomu si vytvořili řadu dalších příležitostí. Počet vstřelených branek se nakonec zastavil na sedmi, přičemž soupeře ještě několikrát zachránila branková konstrukce po krásných střelách ze střední vzdálenosti. Za předvedenou hru si tým zaslouží pochvalu, bylo vidět, že fotbal v tomto zápase kluky opravdu bavil.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 3:3 (2:0)
FC Tempo Praha D - SK Horní Měcholupy 7:0 (4:0)