FC Tempo Praha

Muži A: Jsme ve finále

19.5.2022 14:01   Petr Vanko  

V semifinále Poháru PFS jsme po velké převaze porazili Újezd nad Lesy 8:2 a o trofej si zahrajeme s lídrem Přeboru Újezdem P4.

Druhý anglický týden v řadě zatím zvládáme na výbornou. Na domácí jsme vletěli a vytvořili jsme si velkou převahu. Pytlíček se ocitl v obrovské šanci, ale jistý gól chytil Pecho. Jediný slabší moment prvního poločasu jsme si vybrali v defenzivě a Heteš uvolnil Korytu, jeho oblouček skončil těsně nad břevnem. Pak jsme dali dvě branky a obě nebyly uznány. Druhá naprosto správně, první diplomaticky řečeno ne tak stoprocentně... Sporný moment se nám ale vrátil. Po krásné kombinační akci se odrazil míč od Pytlíčka k Babickému a ten nás poslal do vedení - 0:1. Malé deja-vu si pak zopakovala dvojice Pytlíček - Pecho. Domácí brankář střelu do odkryté branky znovu zázračně vytáhl na břevno a dorážku Kloučka pak chytil na brankové čáře. Nakonec ale ani on neodolal našemu tlaku. Šmídek krásným pasem vyslal na zteč Pytlíčka, který akci vyšperkoval nabídkou před prázdnou branku, kde neměl problém zakončit Klouček - 0:2. Po centru Valty se pak prosadil i Pytlíček a do kabin jsme měli komfortní náskok - 0:3.

Po přestávce už to byla demolice domácích. Akce končily do prázdné branky a postupně se trefil Klouček a Pytlíček - 0:5 - než se domácí dostali ke snížení. Centr Maxmiliána na zadní tyč dopravil do sítě Heteš - 1:5. Naděje domácích na lepší výsledek však netrvala ani minutu. Kostka odcentroval a Babického hlavička šla přesně do protipohybu Pecha - 1:6. Zanedlouho předložil Babický další pobídku do prázdné branky Kloučkovi, který v 67. minutě završil hattrick - 1:7. Pak už jsme přece jen polevili a zápas se už jen dohrával. Experiment v rozehrávce potrestal Heteš - 2:7 a poslední slovo měl z penalty Valta - 2:8.

Trenér Petr Vanko: "Hráli jsme velice dobře. Šli jsme za vítězstvím a dařilo se nám Újezd zmáčknout. Vybrali jsme si jen jednu slabší chvilku v prvním poločase, která mohla být za stavu 0:0 velmi nepříjemná, ale ustáli jsme to. Pak už to bylo na jednu branku a nebýt skvělého Pecha, tak mohlo být rozhodnuto daleko dříve. Zápasy jdou v rychlém sledu a hned se musíme zase připravit na víkend, abychom zvládli domácí klání s Hrdlořezy."

Finále Teskahor poháru se odehraje ve středu 1. června na stadionu ve Střížkově, naším soupeřem bude aktuálně vedoucí tým Přeboru Újezd Praha 4.


Zápasy:

FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha 2:8 (0:3)