FC Tempo Praha

Muži A: Vyhrálo šťastnější mužstvo

3.6.2022 8:51   redakce  

V dramatickém finále s fantastickou kulisou několika set fandících Tempáků padlo áčko na penalty s přeborovým suverénem. Ohlasy a sestřih uvnitř článku!

Muži A, finále Poháru PFS: SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 1:1, pk 4:3 Muži A, finále Poháru PFS: SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 1:1, pk 4:3
Jeden z vrcholů sezóny byl tady. Tribuny našlapané převážně Tempáky, kteří fandili od začátku do konce, a na hřišti tak nebylo slyšet vlastního slova, natož pokyny ze střídačky. Atmosféra byla jednou z ozdob finálového duelu a velkou reklamou na Tempo.

Borci na hřišti se nenechali zahanbit a přeborového favorita od začátku přimáčkli. Hned ve 4. minutě měl první velkou šanci Babický, na malém vápně ale promáchl míč. V dalších šancích pak vysoko přestřelil Pytlíček a střelu Tomáše Havlíčka chytil nejlepší hráč Újezda - brankář Bojčuk, který se v závěru stal hrdinou. Na jednu střelu ale nestačil. Autové vhazování jsme perfektně vykombinovali. Tomáš Havlíček posunul na Cejnara, jeho přihrávku pustil Babický a Klouček se parádně trefil na první tyč - 1:0. Bohužel jsme ze skvělého úvodu vytěžili jen jednu branku, a to ve finále zápas rozhodlo. Újezd se v prvním poločase do ničeho nedostal. O to víc nás může mrzet, jakou branku jsme dostali. Přísný faul z cca 23 metrů. Střelu Pacovský vyrazil velmi nešťastně k Janků, na jehož bránění jsme se připravovali, ale chvilková nepozornost a bylo to 1:1 střelou z úhlu mezi nohy. Ke konci poločasu se zápas trochu vyhrotil. Naprosto zbytečné ataky hostujících hráčů na našeho brankáře rozhodčí Havel toleroval, což ve druhém poločase vedlo k červené kartě. My jsme si nenechali nic líbit, a tak se do přestávky prakticky jen válčilo.

Muži A, finále Poháru PFS: SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 1:1, pk 4:3 Muži A, finále Poháru PFS: SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 1:1, pk 4:3
Druhý poločas už tak pohledný fotbal nenabídl. Na nás padla tíha okamžiku a snaha neudělat chybu vedla k tomu, že jsme začali míč jen nakopávat a Újezd bránil a bránil. Hrálo se prakticky jen mezi pokutovými územími bez velké šance. Nakonec jsme si přece jen jednu vytvořili. Pytlíček se dostal do úniku, ale Bojčuk předvedl další výborný zákrok. Újezd si ze hry šanci nevytvořil, a tak se na příležitost čekalo do samého závěru. Toho se už ale nezúčastnil Pěnkava, který jen dokreslil seriál tvrdých ataků na našeho brankáře a odešel předčasně do sprch. Stačilo začít udělovat žluté karty od počátku... Posledních 20 minut už se moc nehrálo. Měli jsme fyzickou převahu a Újezd se snažil už jen probránit a proležet do penalt. V 96. minutě ale mohlo být rozhodnuto. Přímý kop se ocitl na hlavě hráče soupeře, ale jeho hlavička šla naštěstí do prostoru, kde byl Pacovský.

Šlo se tedy do penalt. V první sérii chytil Pacovský, ale bohužel náš optimismus pak zabrzdily dvě naše neproměněné penalty, které chytil Bojčuk. Pak už se střelci nemýlili, a tak výhru slavil náš soupeř.

Z utkání jsme tak odcházeli smutní, ale nemáme se za co stydět. Zápas vyhrálo šťastnější, nikoliv lepší mužstvo. Věřím, že přijde doba, kdy zase budeme mít možnost si o trofej zahrát a třeba to příště vyjde.

Trenér Petr Vanko: "Na celý tým jsem pyšný. Kluci hráli od začátku výborně a jen nás může mrzet, že jsme zápas nerozhodli. Ani jsem nečekal, že si vytvoříme tolik šancí, ale bohužel jsme je nedali. Pak se hra vyrovnala a zejména ve druhém poločase jsme nedokázali v hlučné atmosféře kluky zklidnit, abychom tolik nenakopávali, což hrálo soupeři do karet. Celkově můžu říct, že jsme uspěli po všech stránkách. I ve fázi, kdy to Újezd začal tradičně mlátit, tak jsme se nezalekli a uspěli jsme i v osobních soubojích. Jsou to další posbírané zkušenosti a věřím, že je dokážeme zúročit v posledních zápasech a v přípravě na příští sezónu. Nakonec musím zmínit poslední věc, a to je atmosféra a prezentace klubu. Celé finále se zahalilo do červenožluté barvy a na amatérské úrovni to pro mě zatím byl nejsilnější zážitek a pro většinu kluků taky. Tempáci vytvořili parádní atmosféru a fandili od první do poslední minuty. Bylo skvělé, jak lidi v klubu i okolo něj žili finálovým zápasem a já si jen moc přeji, abychom takový zápas ještě někdy hráli. Třeba se to poštěstí ještě v téhle sezóně, nebo někdy v budoucnu."




Zápasy:

SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 1:1 (1:1), pen. 4:3 Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:82)