FC Tempo Praha

Muži A: Návrat na první místo

6.6.2022 15:59   redakce  

Tempo se po výhře 5:1 nad Dolními Počernicemi vrátilo do čela tabulky.

Po středečním vypjatém pohárovém finále jsme si připsali poklidnější výhru 5:1 s Dolními Počernicemi a jdeme na první místo.

Výhra sice poklidnější, ale zase tak lehce se nerodila. Měli jsme trochu problémy při skládání sestavy, protože středa se velmi podepsala na našem zdravotním stavu. První poločas jsme ale podali velmi slušný výkon. Vytvořili jsme si šance a hosty musel několikrát podržet brankář Hájek, který chytil několik velikých šancí. Jako již tradičně jsme tak ze soupeřova brankáře udělali muže zápasu, ale několik míčů přece jen v síti za jeho zády skončilo. Ten první po centru Valty, který našel Pytlíčka osamoceného v pokutovém území a vedli jsme 1:0. Pak jsme se prosadili po pěkné kombinaci, na jejímž konci přiťukl patičkou Cejnar na Tomáše Havlíčka a ten se nemýlil - 2:0. Mysleli jsme, že branka soupeře zlomí, ale bohužel jsme si za pár chvil situaci zkomplikovali. Nejprve zahrozil na zadní tyči po přímém kopu nekrytý hráč, ale to nám bohužel nestačilo. Rohový kop na přední tyči usměrnil Cicala do sítě - 2:1. Snížení vlilo krev do žil bránících hráčů Počernic a my jsme mohli jen opět litovat neproměněných šancí, kterých ve 35. minutě bylo dost. Ještě před poločasem jsme navýšili náskok na dvě branky po situaci velmi sporné. Do naší kombinace totiž vstoupil dotek rozhodčího, Pytlíček pak pronikl do pokutového území a po sérii odrazů prostřelil vše před sebou Tomáš Havlíček - 3:1. Hosté se hodně zlobili, z mého pohledu opravdu nevím.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně a rychle rozhodnout. To se nakonec povedlo. Cejnar uvolnil Sedláře, který tváří v tvář Hájkovi uspěl - 4:1. To prakticky znamenalo konec nadějí na dobrý výsledek pro Dolní Počernice a taky konec svižnějšího fotbalu. Diváci se pak museli doslova pronudit k definitivní tečce za výsledkem. Střelu Duška si srazil do sítě Cicala - 5:1. Po zaváhání Spojů a naší výhře jsme se tak opět dostali o bod do čela tabulky.

Trenér Petr Vanko: "Vždy po tak vypjatém zápase jako je pohárové finále je otazníkem, jak moc se dokážeme zkoncentrovat na další duel. Nebyli jsme navíc v úplně dobrém zdravotním stavu, a tak mám radost, že jsme to zvládli a poměrně poklidně jsme došli k výhře. Samozřejmě mě mrzí, že jsme nerozhodli daleko dříve, ale i tak pět vstřelených branek musíme brát. Věřím, že se nám na Kunratice někteří kluci vrátí a budeme na závěr sezóny v dobré kondici."

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Dolní Počernice 5:1 (3:1)