FC Tempo Praha

U17: Obrat a tři body z Ústí

13.6.2022 20:52   Richard Valoušek  

Tempáci se dvakrát prosadili netradičně ze vzduchu. Sestřih uvnitř článku!

Soupeř silově dobře připravený, navíc trpělivě bránil a každou naši ztrátu trestal nebezpečným brejkem, který zakládal jednoduchým dlouhým míčem. Rychle jsme prohrávali, ale i tak jsme se drželi naší hry. Na středu jsme si uvolňovali prostory pro průnikovky a na křídlech rotovali k náběhům. Dařilo se to, soupeře jsme tlačili, bohužel naše centry ani zpětné přihrávky nenacházely adresáty. Do přestávky jsme dokázali srovnat, i když jsme krátce před tím nedali penaltu. V poslední minutě první půle jsme mohli jít do vedení, po krásné kombinační akci šel Nugi sám na bránu, položil si brankáře, ale levačkou odkrytou branku netrefil.

Ve druhém poločase jsme rychle udělali všech pět změn. Skvěle jsme trefili doplnění o hráče 2006, kteří vyplnili pozice, které jsme potřebovali, a my tak mohli soupeře dál tlačit. Dokonce nás nezastavil ani smolný gól snad z jediného nebezpečného brejku druhé půle. Kluci šli za obratem a když to nešlo po zemi kombinačně, prosadili se dvakrát parádně hlavou. Za dva roky je to snad poprvé, co jsme dali dvě branky ze vzduchu.

Zasloužené vítězství, ale domácí hrozili z každé naší ztráty. Pro kluky skvělá zkouška, kterou zvládli výsledkově, herně se dá vždy mnoho věcí zlepšovat. Cením si ale, že chtěli neustále hrát naši hru, být na míči, kombinovat a prosazovat se fotbalovostí.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 2:3 (1:1)