FC Tempo Praha

U19: Zůstáváme ligoví!

28.6.2022 10:53   Filip Šmídek  

Tempo přetlačilo v baráži Bohemku až v penaltách, následovala celotempácká euforie v nabitých ochozech.

Sezóna nás z desátého místa poslala do baráže a to proti nejtěžšímu možnému soupeři Bohemians. Ve čtvrtek odpoledne jsme první utkání sehráli na půdě Klokanů ve Vršovicích. První desetiminutovka patřila domácím, byli častěji na míči a vytvořili si výbornou šanci, ve které trefili tyč. Po půlhodině hry se krásně u lajny obtočil kolem obránců Šimonovský, připravil míč Šmerdovi, který nás poslal do vedení. V závěru poločasu trefili domácí po rohu opět tyč.

Druhá půle začala šancí domácích, kterou lapil Filip v bráně. Po hodině hry jsme se dostali do obrovské šance my, ale Kuča s Lingem nedokázali propálit obranu. O dvě minuty později soupeř po standardce vyrovnal na 1:1. Deset minut před koncem jsme nepokryli hráče z druhé vlny, a tak jsme zápas prohráli 1:2.

O tři dny později jsme na domácí půdě sehráli odvetné utkání. V první půli předvedly defenzivy obou týmů nadstandardní výkon, šanci si nevytvořil ani jeden tým, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Druhá půle pro nás nemohla začít lépe, když si Kučis pohrál s dvěma protihráči, krásnou průnikovkou poslal na Rakušana, který obloučkem překonal hostujícího gólmana - 1:0. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, ale reflexivní zákrok vytáhl Skokánek v bráně. Další velkou šanci si Klokani vypracovali deset minut před koncem, ale Skokánek opět ukázal svoje kvality a podržel nás. V 90. minutě si na roh Šindelky naskočil Šmerda, ale míč trefil místo hlavy ramenem těsně vedle.

Šlo se do penalt, které jsou vždy loterie. I když jsme první dvě nedali, soupeř proměnil pouze jednu. Další dvě penalty s přehledem proměnili Šindelka s Veselým. A tím, že jsme měli v zádech výborně chytajícího Skokánka, tak pro nás lapil obě penalty Bohemians a dal Šmerdovi v páté sérii možnost rozhodnout a ten tíhu okamžiku zvládl. To, co se dělo potom, je pro klub jako Tempo něco neskutečného.

Všem moc děkujeme za podporu, neskutečně dlouhá a těžká sezóna, která nemohla skončit lépe.

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 B - FC Tempo Praha 2:1 (0:1)
FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 B 1:0 (0:0), pen. 3:1

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:60)