FC Tempo Praha

Tempoden plný fotbalu

28.6.2022 14:16   redakce  

Po dvou letech opět kompletní fotbalovou sezónu ukončil tradičně skvělý Tempoden.

Tempoden už se stal tradiční fotbalovou oslavou konce sezóny a nejinak tomu bylo i letos. A že tentokrát bylo co slavit. Postupy obou mužských týmů, umístění všech žákovských celků na pomyslných stupních vítězů ve svých soutěžích, vzrůstající konkurenceschopnost přípravkových kategorií a hlavě každodenní fotbalová radost, která byla v uplynulé sezóně po dvou letech kompletní bez covidového přerušení. O tom všem byl letošní Tempoden, který místy narušily dešťové přeháňky, přesto měl opět parádní účast hráčů, rodičů a všech dalších Tempáků, kteří se bavili nejen na hřišti svými turnaji, ale i kolem něj, kde se u stolů a dobrého jídla a pití nejen o fotbalových výkonech hojně diskutovalo.

Tempoden: Turnaj rodičů a staré gardy Tempoden: Turnaj rodičů a staré gardy
Hlavním bodem programu byla Tempácká Liga mistrů, v níž se utkalo víc než sto Tempáků z věkových kategorií od U8 po U15. Ti byli rozděleni do dvou samostatných turnajů starších a mladších, v rámci nich namícháni celkem do šestnácti týmů a čtyři hodiny bojovali v základních skupinách a následném play-off. Nešlo ani tak o vítězství, ale hlavně o radost ze hry a nová přátelství. 

Souběžně s turnajem dětí se na malé umělce hrál Turnaj rodičů, do něhož se přihlásilo sedm týmů. Vítěznou oslavu si nakonec užil tým složený z rodičů ročníku 2013. Už na samý začátek programu se na trávě v malých formách fotbalu utkali hráči nejmladších kategorií U6 a U7.

Neméně důležitou součástí Tempodne bylo vyhlášení Osobností týmu, Jedenáctky roku a Trenéra roku za rok 2021, tedy ocenění, která tradičně bývají předávány na Tempáckém plese, který se v minulém roce ze všem známých důvodů neuskutečnil. Poděkování a potlesk si zasloužily 3 nejúspěšnější týmy sezóny - áčko za postup do Přeboru, béčko za rovněž postupové vítězství v I. B třídě a starší žáci U14, kteří ovládli divizi. Zároveň byly do Klubu legend uvedeny tři další významné osobnosti klubové historie Adolf Žižka, Tomáš Zmatlík a Krasimír Panský a oceněna také byla čtveřice končících vedoucích týmu, Šárka Jiráková (U16), Alena Váňová (U15), Simona Kumberová (U10) a Lenka Zimová (U8). O všech vyhlášených se brzy dočtete na našem webu v samostatných článcích.

Na závěr celého programu pak hráči za své výkony dostali sladkou odměnu v podobě dortu a spousta Tempáků ještě v areálu zůstala a do noci hodnotila právě skočenou, velmi úspěšnou sezónu.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:101)