FC Tempo Praha

U19: Skvělý start proti Budějovicím

12.8.2022 12:00   Filip Šmídek  

Tempáci vstoupili do sezony vysokou výhrou 5:1 nad Českými Budějovicemi. Sestřih zápasu uvnitř článku!

Po reorganizaci soutěže, kdy jsme si v barážových utkáních zajistili setrvání ve druhé lize, k nám v prvním kole přijel nečitelný soupeř z jihu České Budějovice.

Hned v 10. vteřině vypíchl Kiši míč stoperovi a řítil se sám na bránu, kterou minul. V prvních dvaceti minutách se hrál fotbal nahoru dolů, kdy se šance střídaly na obou stranách. Soupeř měl jednu obrovskou po standardce a dvě zajímavé střely, se kterými si poradil Skokánek v bráně. My kontrovali úniky po křídlech, kde jsme se nedostávali do zakončení. V 25. minutě nám vyšla rychlá akce po trase Řezníček - Prchlík - Veselý Tomáš který zachoval klidnou hlavu a poslal nás obstřelem do vedení 1:0. Do poločasu jsme byli nebezpeční my, kdy hlavně Moučka se dostal do tří slibných situací, které ale neproměnil v gól.

Druhá půle pro nás začala velmi dobře. Moučka na sebe strhnul pozornost, křižným míčem poslal do úniku Kotíka, který to připravil Prchlíkovi na zlatém podnosu před prázdnou bránu - 2:0. Stále jsme nepolevovali a agilní Moučka si narazil míč s Píšou, jeho šanci vyrazil brankář hostů. Po hodině hry jsme zahráli rychlý kontr, když Dan Nguyen vyvezl míč, poslal ho Moučkovi, který se po úniku tentokrát nemýlil - 3:0. O pár minut později se krásně na hranici vápna přes čtyři hráče uvolnil Muzić a hezkým obstřelem zvýšil na 4:0. Soupeř měl ve druhém poločase dvě možnosti. S první si poradil Skokánek v bráně, ve druhé už se hosté prosadili a snížili na 4:1. Poslední slovo jsme měli my, kdy Kuba Klouček hezky navedl míč, prostrčil na Kišiho a ten ranou pod břevno dal na 5:1.

Od zápasu jsem moc nevěděl co očekávat. Prvních dvacet minut mohlo dopadnout všelijak, ale poté jsme na hřišti vládli my. Byli jsme všude první, klidnější na míči, lepší v kombinaci a nebezpeční vepředu. I když výsledek vypadá jednoznačně, soupeř měl svoji kvalitu. Kluky chválím, byli výborně nastavení a šli si od první vteřiny za zaslouženým vítězstvím.


Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Dynamo České Budějovice B 5:1 (1:0)