FC Tempo Praha

U17: Červená karta vzala naděje

15.8.2022 23:39   Richard Valoušek  

Úvodní tlak branku nepřinesl, pak přišlo zbytečné vyloučení a vysoká porážka v Pardubicích.

Prvních třicet minut zápasu jsme byli lepším týmem. Hráli jsme koncentrovaně, vysoko napadali, získávali díky tomu řadu míčů a dostávali se rychlou kombinací do koncovky. Ta bohužel byla slabá nebo nepřesná. Nerozhodné skóre tak trvalo příliš dlouho a naše trpělivost nevydržela. Při rozehrávce od naší branky se stoper Slavíček rozhodl vyjet mezi hráče soupeře, míč ztratil a při hašení problému podrazil nohy útočníka, který šel sám na branku. Červená karta. Marně jsme mu vysvětlovali, že by bylo lepší na soupeře jen zatlačit a případně ho nechat zakončit. Alespoň by se hrálo dál v plném počtu. Kluci cítili, že na domácí herně máme a můžeme dnes naplno bodovat.

Než jsme stačili vystřídat dalšího stopera do hry, bylo to 1:0 pro domácí, kteří využili mezery v naší oslabené obraně. O přestávce jsme navíc ze hry museli stáhnout kapitána Nguyena, kterému se špatně dýchalo a na hře se to podepsalo až příliš.

Střídající hráči nedodali hře dostatečnou kvalitu a chybami jsme soupeře pouštěli do velkého množství šancí. Pardubice prokázaly v přečíslení kvalitu na míči i v osobních soubojích. My vzdorovali, co to šlo, dál jsme se snažili soupeře napadat, ale díry v naší hře byly stále větší a nebýt brankáře Bašty, skóre by se navyšovalo dříve.

Konečný výsledek 0:6 je krutý, ale vzhledem k vývoji zápasu po našem vyloučení, zasloužený. Domácím musíme pogratulovat, s přesilovkou si poradili velmi zkušeně a nás do zápasu už zpátky nepustili. My se z podobného průběhu musíme poučit a navázat na první část zápasu, ve které jsme dokázali na hřišti herně dominovat.

Zápasy:

FK Pardubice B - FC Tempo Praha 6:0 (1:0)