FC Tempo Praha

U17: Hosté trestali z brejků

22.8.2022 12:54   Richard Valoušek  

Šance, tlak, síla na míči. V koncovce však proti Žižkovu velký zmar.

Ještě, že se v kategorii U17 nerozhoduje o osudu dorosteneckých kategorií, protože pak by tlak na výsledky byl větší a naše nekvalitní koncovka by mrzela ještě víc. Přitom herně to nebylo vůbec zlé. Naopak. Kluci po celý zápas soupeře tlačili, drželi míč, chtěli hrát, byli odvážní, dostávali se do koncovky. Bohužel žádná z cca deseti šancí se neujala a hosté trestali.

Nejenže poctivě a trpělivě bránili, ale vůbec se nemazali s žádnou mezihrou a pálili dlouhé míče do naší obrany. Ta s nimi měla bohužel až moc velké potíže. Dvakrát situaci hasila za cenu pokutového kopu, další dva útoky nezachytila vůbec.

Jak málo stačí, abyste utrpěli vysokou porážku 0:3, přitom jste po celý zápas lepší. I takový je fotbal. Kluků je mi líto, mají poctivou docházku, pracují na sobě, ale opakující se chyby v obraně a nedůslednost v útočné fázi nás stojí výsledky i dobrý pocit z dobře odvedené práce.

Gratulace Viktorce Žižkov, která taktiku podřídila výsledku, a tak zaslouženě vyhrála. Klobouk dolů rovněž před brankářem soupeře, který byl pro nás bohužel k nepřekonání ani z těch nevyloženějších šancí.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 0:3 (0:1)