FC Tempo Praha

A tým: Kopanina přesnější v koncovce

3.4.2023 10:47   Petr Vanko  

V bitvě o druhé místo jsme před výbornou návštěvou prohráli s Přední Kopaninou 1:3.

Náš soupeř se nijak netají ambicí postoupit a tomu odpovídalo mohutné posilování kádru před sezónou a další šperkování hráčského kapitálu v zimním období. Pokud jsme měli uspět, tak se muselo sejít více věcí, zejména náš výkon s maximálním nasazením, což jsme minulý týden trochu postrádali. Za předvedený výkon se určitě nemáme za co stydět a zápas měl velmi dobrou úroveň. Bohužel celý průběh předznamenal hned úvod utkání. Dlouhý aut Mejdra jsme mohli odkopnout, ale místo toho se Viktorin se Schwankem srazili. Odražený míč trefil nádherně za tyč Šalanský a Pacovský se natahoval marně - 0:1. Studená sprcha a Kopanina byla na koni. Další střela Šalanského jen o metr minula šibenici a chvilku nám trvalo, než jsme se oklepali. Od 15. minuty jsme však začali tlačit na pilu a obrana Kopaniny zažila několik horkých chvil. Někdy i s trochou štěstí však obránci všechna nebezpečí zažehnali.

Stejný scénář pokračoval i ve druhém poločase a po chybě Zavadila byl blízko vyrovnání Viktorin, ale bohužel potřebný klid v koncovce nenašel. O to hůře, když po pěkné individuální akci Votta vymetl šibenici Kulhavý - 0:2. Obě zimní posily potvrdily svou kvalitu. Naše odpověď však přišla velmi rychle. Vltavský si vyměnil míč s Babickým, obešel Mejdra a jeho přihrávku uklidil do sítě Sedlář a svým sedmým gólem v sezóně konečně protrhl střelecké sucho - 1:2. Pak jsme se hnali za vyrovnáním, ale bohužel vždy něco chybělo, abychom se dostali k odraženému míči, nebo zblokovaná střela skončila někde jinde, než u hráče Kopaniny. V závěru už jsme vše vrhli do útoku a Urban před prázdnou branku naservíroval Mainolfimu a výborně pískající trojice rozhodčích (Kučera - Zelený, Zima) vzápětí ukončila zápas - 1:3.

Trenér Petr Vanko: "K vidění byl výborný zápas. Oba týmy předvedly velmi dobré výkony a velmi dobrá návštěva tak nemusela litovat, protože k vidění byl zajímavý duel od začátku do konce. Velmi mě mrzí, že nemáme ani bod, ale hned jsem si vzpomněl na podzimní zápas na Kopanině. Tam si domácí minimálně bod zasloužili a neměli ani jeden a nyní se karta obrátila. Zápas rozhodla vysoká kvalita ofenzivních hráčů Kopaniny a my jsme bohužel své množství zajímavých akcí nedokázali přetavit ve větší nebezpečí. Na našem výkonu a nasazení určitě můžeme stavět a hlavně bude teď velkou výzvou ho zopakovat a bodovat."



Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:3 (0:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:58)