FC Tempo Praha

A tým: Nakonec alespoň bod

7.8.2023 15:22   redakce  

Vyrovnaný zápas s Vyšehradem se změnil v drama posledních minut a skončil 1:1.

Hrálo se za vytrvalého deště a bylo k vidění hodně soubojů. Fotbalové krásy se diváci příliš nedočkali, ale o zajímavé momenty nouze nebyla. Oba týmy mohly měnit skóre zápasu. Vyšehrad hrozil z brejkových situací, my jsme byli nebezpeční ze standardních situací. V dobrých pozicích se ocitli Babický a Kleček, ale nemířili přesně. Třetí dobrou hlavičkující pozici v první polovině měl Klouček, ale po přesném centru Valty mířil pouze do břevna. Na druhé straně nám zatrnulo po rohovém kopu, který propadl přední tyčí a doskákal naštěstí vedle. Další střelecké pozice hosté nedokázali přetavit v gólové zakončení, a tak se šlo do kabin smírně 0:0.

Ve druhém poločase jsme pokračovali ve velmi nepřesné rozehrávce a Vyšehrad z toho těžil a místy si vytvořil územní převahu. My jsme měli pouze jeden zajímavý moment, když se před brankou objevil Trajhan, ale měl už těžkou pozici a míč usměrnil nad břevno. Vyšehrad se dostal do jedné vyložené šance, kterou Pacovský vychytal. Když už vše směřovalo k bezbrankové remíze, tak jsme takticky nezvládli náš útočný přímý kop. Miroslav Krivosheev nasadil k sólu přes tři čtvrtě hřiště a Babický jej zastavil až za cenu pokutového kopu, který Heřman bezpečně proměnil - 0:1. Hosté tak sahali po třech bodech a nám se nedařilo dostat míč do obranné řady soupeře. Naštěstí nás Vyšehrad nepotrestal a po výborném zákroku Pacovského jsme zůstali ve hře aspoň o bod. Až ve čtvrté minutě nastavení odcentroval Trajhan, Viktorin hlavou přiťukl míč před branku a debutant Doležal se hlavou nemýlil a trefil nám cenný bod - 1:1.

Trenér Petr Vanko: "Vyrovnaný zápas plný soubojů. Musím vyzdvihnout soupeře, protože Vyšehrad měl velkou kvalitu. Situaci před inkasovanou brankou jsme si rozebírali několikrát v přípravě i těsně před zápasem a opět inkasujeme gól, který nás může připravit o body. Dnes se nám vůbec nedařilo v rozehrávce, ale cením si toho, že jsme v závěru dokázali urvat aspoň bod, který má svou cenu."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slavoj Vyšehrad 1:1 (0:0) Video ze zápasu