FC Tempo Praha

A tým: Rozhodl v závěru Viktorin

14.8.2023 11:12   redakce  

Tradičně náročný duel s Podolím opět skončil nejtěsnějším rozdílem a díky brance Viktorina vyhrálo Tempo 2:1. Sestřih a hodnocení uvnitř článku!

Začátek jsme měli velmi rozpačitý a po rychle rozehraném autovém vhazování se dostal do dobré pozice Kocour, ale centr Čmelíka naštěstí byl vyšší, než by jeho spoluhráč potřeboval. Postupem času jsme měli už míč častěji ve svém držení, ale ložené šance jsme neměli. V dobré pozici byl Sedlář, ale Šumník dobře vyběhl a následný centr před branku Kloučka bohužel nenašel. V dobré pozici byl ještě Babický, ale centr Valty nedokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče. Před přestávkou jsme šli do vedení po rychlé akci. Hampapa vybojoval míč a za obranou našel rozběhnutého Sedláře. Jeho přihrávku dostal Klouček, obešel Šumníka, kterého v brance zastoupil Petržilka. Míč se však k našemu střelci vrátil a jeho přihrávku už s klidem umístil do sítě Sedlář - 1:0. Branka nás trochu uklidnila a vypadalo to, že už se bude jen čekat na přestávku. Bohužel jsme však udělali školáckou chybu, odevzdali jsme soupeři míč a po autovém vhazování se Schwank zachytil s protihráčem a kopal se pokutový kop. Němeček se nemýlil stejně jako proti Uhříněvsi a rozhodčí Tikal už ani nenechal rozehrát - 1:1.

Podolí tak mělo novou krev v žilách a i když síly ve velkém horku rychle docházely, tak vidina bodového zisku přidávala dodatečnou energii. Dařilo se nám však trochu lépe držet míč, a soupeř tak musel hodně běhat. Ve dvou nadějných situacích se objevil Klouček, ale bohužel ani jednou v brankovém území neusměrnil míč do sítě. Na druhé straně po centru Podobského došlo ke střetu v našem pokutovém území a hosté se dožadovali penalty. Finální rozuzlení pak přišlo na začátku dlouhého nastavení. Nedobře jsme rozehráli přímý volný kop, ale míč se vrátil k Trajhanovi, jeho centr na zadní tyči udržel ve hře Schwank a díky špatnému postavení Šumníka se jeho centr dostal na hlavu Viktorina, který se z metru nemohl mýlit - 2:1. Osmiminutové nastavení jsme už ustáli a po závěrečném hvizdu jsme si připsali první výhru.

Trenér Petr Vanko: "Pořád máme ještě k ideálu daleko, ale zlepšení jsem v naší hře viděl. S Podolím je důležité jít do vedení a velmi mě štve, jakým způsobem jsme o náskok přišli. Naštěstí jsme se nevzdali a opět jsme dokázali v závěru urvat nějaké body, tentokrát všechny tři. S Podolím je to vždy velmi náročné a jsem rád, že jsme to zvládli."









Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 2:1 (1:1) Video ze zápasu