FC Tempo Praha

A tým: Tři body za pět branek

21.8.2023 0:36   redakce  

Tradičně gólově bohatý duel s Kolovraty vyhráli Tempáci jednoznačně 5:2.

A tým: Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha 2:5 A tým: Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha 2:5
Již se stává zvykem, že tento souboj bývá divácky atraktivní a nejinak tomu bylo i v parném sobotním dopoledni. Již po šesti minutách padly dvě branky a oba trenéři viděli před očima loňské skóre 7:7. Již ve 3. minutě se domácí ujali vedení po prvním rohovém kopu v zápase. Centr Gračka se dostal na hlavu Hájka a Pacovský na jeho prudkou hlavičku nestihl reagovat - 1:0. Standardní situace na druhé straně vedla také k vyrovnání. Trajhan přetáhl centr na zadní tyč, kde Schwank vracel míč před branku a Klouček hlavičkoval do prázdné - 1:1. Po vyrovnání jsme měli více ze hry a Kolovraty si míče moc neužily. Naše ohrožení branky domácích také nebylo z kategorie vyložených až do průniku Kloučka, kterého faulem zastavil domácí obránce a pokutový kop bezpečně proměnil Trajhan - 1:2.

Po přestávce domácí začali více riskovat a nám se začala otevírat okénka v obraně. Bohužel jsme dlouho nedokázali najít dobrou finální přihrávku, a tak se skóre měnilo až v 75.minutě. Trajhan získal odražený míč a jeho přihrávku srazil bránící hráč přímo na rozběhnutého Babického, který si poradil s Bébrem a okolo obránce dopravil míč do prázdné branky - 1:3. Bohužel jsme se neradovali dlouho, protože centr ze strany našel hlavu neobsazeného Borka a bylo to zase o jednu branku - 2:3. Naštěstí jsme si závěr zápasu pohlídali a Kolovraty se nedostaly do šance. Naopak my jsme gólovek měli víc než dost, ale na čtvrtou branku nám nahrál svým špatným odkopem Bébr, který trefil Pytlíčka - 2:4. Náš střelec pak už ukázal své umění a po přiťuknutí Rakušana nedal Bébrovi šanci - 2:5. Když pak v další ložence odmítl hattrick, zápas stejným výsledkem i skončil.

Trenér Petr Vanko: "Pokračujeme v rostoucí výkonnosti a věřím, že se i nadále budeme zlepšovat. Soupeř je v ofenzivě velmi nepříjemný a dokázal vytěžit dvě branky. My jsme však žádné drama nepřipustili a zejména ve druhém poločase jsme byli lepším týmem a měli jsme zápas pod kontrolou. Jsem rád, že se prosadili útočníci a významnou měrou se podíleli na vítězství."








Zápasy:

Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha 2:5 (1:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:74)