FC Tempo Praha

A tým: Tři góly po změně stran

27.8.2023 22:58   redakce  

Po protrápeném prvním poločase se Tempáci ve druhém zlepšili a třemi góly rozhodli o vítězství 3:0 nad ČAFC. Sestřih gólů a pozápasový rozhovor uvnitř článku!

Mnoho fotbalové krásy se diváci v první polovině utkání nedočkali. Hosté poctivě běhali a dělali nám velké potíže v rozehrávce a nám se na kluzkém povrchu nic nedařilo. Z šedi našeho výkonu vybočila snad jen individuální akce Doležala, po které se ocitl v dobré pozici Valta, ale míč bohužel trefil jen holení, a tak se kopalo jen od branky. Většinu času jsme se snažili přelstít obranu zelených, ale když už se to podařilo, tak naše finální přihrávky končily jen za autovou čárou po skluzu míče na mokré trávě. Blízko skórování byl ještě Viktorin, ale těsně minul na zadní tyči hlavičku Schwanka po rohovém kopu. Hosté se snažili prosadit jednoduchou hrou s množstvím soubojů, ale naše defenziva v čele s Pacovským vše s přehledem sbírala.

Velkou nepříjemností prvního poločasu ještě byla dvě zranění a nucená střídání. Pozitivní však bylo, že střídající hráči opět hru velmi oživili a začali jsme se více prosazovat. Hned po pěti minutách přihrál do pokutového území Klouček, Sedlář perfektně uvolnil Pytlíčka a toho v tutovce vychytal Štěpánek. Z následného rohového kopu už jsme se radovali. Klouček našel hlavu Viktorina a jeho hlavička byla přesná - 1:0. Byli jsme lepším týmem, ale mohlo být zle. Před pokutovým územím jsme ztratili míč a Peričeviče včasným vyběhnutím vychytal Pacovský. Pak se ještě Peričevič dostal ke střele po naší ztrátě míče uprostřed, ale Pacovský ji dobře viděl a zlikvidoval. Pak už se hrálo jen podle našich not. Po nádherné kombinační akci jsme si pojistili náskok. Plíšek obloučkem přehodil obranu, Pytlíček si skvěle poradil a před prázdnou brankou se prosadil důrazný Sedlář - 2:0. Kontrolovali jsme hru a v nastavení přišlo definitivní razítko na výsledek. Klouček obral o míč váhajícícho Lukeše, uvolnil Pytlíčka, který si s přehledem poradil s posledním obráncem a do prázdné branky uzavřel střelecký účet zápasu - 3:0.

Trenér Petr Vanko: "Nesmírně náročné utkání na těžkém terénu, kde skóre vypadá lépe, než jaký byl průběh. V první polovině hrál soupeř velmi aktivně a nepříjemně bránil, naštěstí po několika změnách o poločase jsme se výrazně zlepšili a zaslouženě si došli pro vítězství. Cením si i vychytané nuly, protože utkání bylo plné nakopnutých míčů a osobních soubojů, se kterými si naše obrana v čele s Pacim poradila."









Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 3:0 (0:0) Video ze zápasu