FC Tempo Praha

B tým: Čekání na domácí výhru

29.8.2023 23:18   Radim Pfeifer  

Ani na třetí pokus Benfika doma nezvítězila, získala bod za remízu s Hájemi.

V neděli v podvečer k nám na Tempo zavítal tým z úplného dna tabulky. Předchozí utkání s Hostivaří (také z dolní poloviny tabulky) jsme zvládli. Tentokrát byla spousta faktorů proti nám.

Počasí přes den rozhodlo, že se místo přírodní trávy bude hrát na trávě umělé. To byl první faktor, který nás rozhodil. V týdnu jsme intenzivně trénovali na přírodní trávě. Celý poločas nám tedy trvalo, než jsme si opět zvykli na umělku. Střeďáci Kleky a Valeri z toho byli tak rozložení, že pořád chodili na pozici stoperů a snažili se hrát tikitaka před vlastní bránou s Ondrou Filipem, který to musel posílat rovnou dopředu. Tam jsme měli připravené útočné trio, které mělo v soupeři vzbuzovat strach: Ling, Čech a Snížek. V podstatě každý z této trojice je pro své ofenzivní schopnosti řazen trenéry A týmu, B týmu a U19 mezi nejlepší ve svých týmech.  Jenže proti nám byla další nepříjemnost. Soupeř nehrál jako poslední tým, který nemá ani bod. Dokonce naše kluky dostupovali a byli i rychlí. S tím jsme nepočítali. První poločas tedy 0:0.

Ve druhém poločase už jsme se vyrovnali s tím, že hrajeme na umělce. Petr s Jirkou Hronem podali v poločase jasné instrukce v kabině. A hned to bylo vidět. Úkolem bylo trefovat soupeřům ruce a získávat výhodné přímé kopy/penalty. Bohužel rozhodčí nechtěl tuto taktiku podpořit, a tak bylo třeba, aby mu tu novopečený otec a pastýř týmu Jan Míka neustále vysvětloval. Červenou nakonec nedostal (jen žlutou, ale tu už v prvním poločase). V 50. minutě se Čechýno rozhodl, že taktiku nedodrží a vstřelil gól po centru ze strany. Tím možná všechny rozhodil, protože za krátký čas jsme dostali ve třech minutách dva góly od hostujícího kapitána, který to opakovaně suše uklidil stejným způsobem jako před ním Čechýno. Hostujicí kapitán se radoval tak provokativně, že mu chtěl Míkys za krádež Čechýnova receptu na gól poslat jednu mezi oči.

Nedalo se nic dělat. Petr musel zareagovat a udělal trojité střídání, které mělo vést k obratu. Na lavičce už si nechal pouze mě. V 80. minutě došlo nakonec i na mě a po roce a třech měsících přesně jsem se dostal opět na hřiště. V ochozech to sledovalo pěkných patnáct fanoušků. Měla to být vítězná premiéra po dlouhé době. Času ale bylo málo. Nakonec smíchaný tým Benfiky z hráčů béčka, áčka a dorostu sebral poslední síly a heroicky vybojoval roh, který Míkys posadil na hlavu Krejčusovi. Ten se trefil výstavně hlavou.

Utkání tedy skončilo 2:2. Bod jsme za průběh zápasu a Obraz hry museli brát. Jenže po utkání jsme zjistili pravý důvod naší bodové ztráty. Na lavičce soupeře seděli dva hráči, kteří ještě v nedávné době hájili barvy Tempa... Asi musíme změnit přestupovou politiku.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FC Háje Jižní Město 2:2 (0:0)