FC Tempo Praha

A tým: První přeborová porážka

3.9.2023 23:40   redakce  

Ve šlágru kola jsme utrpěli těžký direkt na hřišti Přední Kopaniny v podobě prohry 1:4. Sestřih gólů a rozhovor uvnitř článku!

Optikou diváka šlo o vyrovnanou partii, kde bohužel největší rozdíl tvořila obranná řada obou mužstev. My jsme bránili velmi nedůsledně a kvalitní domácí hráči dokázali nabízeného komfortu naplno využívat.

Do první šance se tlačil Klouček, ale místo zakončení upadl, což rovněž dokreslovalo rozdíl v agresivitě a kvalitě útočných hráčů obou soupeřů. Zkrátka to nebyl úplně náš den a domácím vyšel zápasový plán dokonale. V 17. minutě se po sérii odrazů dostal míč k Ptáčkovi, který si poradil s naší defenzivou jako by tam nebyla a po spolupráci se svým kolegou zamířil přesně k tyči - 1:0. Toto varování nestačilo a z autového vhazování na polovině hřiště prakticky za pár chvil bylo vedení domácích dvojnásobné. Naši střední obránci se vyřadili ze hry, Ptáček unikl po křídle a zcela nebráněný Hýsek skóroval - 2:0. Studená sprcha během tří minut, ale nikoliv nezasloužená, protože jsme bránili jako v okresním přeboru. Stále jsme se však snažili hrát, ale bohužel nám nebylo přáno. Zavadil předvedl tři výborné zákroky proti Pytlíčkovi, Kloučkovi a Klečkovi, a tak jsme se před přestávkou nedostali ani na kontakt.

To jsme chtěli docílit hned po pauze, ale brejk 6 na 4 jsme vyřešili tak, že měl soupeř gólovku a následný rohový kop, kdy po odrazu míče skóroval Zelenka - 3:0. Místo nadějí tak bylo po zápase. Malou jiskřičku naděje jsme však ještě vykřesali. Trajhan uvolnil Sobotku, který se prosadil přes Hovorku, jeho pokus skončil na tyči a důsledný Sedlář jej dorazil do sítě - 3:1. Když pak v dobré pozici přestřelil Ling, museli jsme si kalich hořkosti vypít až do dna. Zavadil nepovedeně odkopl míč, který přes celé hřiště doskákal až k Bradáčovi, který šel sám na Pacovského a jen potvrdil, že jsme bránili jako lajdáci - 4:1. Zápas tak skončil výrazným a zaslouženým vítězstvím Kopaniny a my máme o čem přemýšlet.

Trenér Petr Vanko: "Rozdíl mezi oběma týmy dneska byl velký. Domácí šli zápas vyhrát za každou cenu, my jsme bohužel měli takových hráčů jen pět až šest. Skoro jsem měl pocit, že jsme podcenili kvality soupeře, byť jsme si přesně říkali, jak budou domácí hrát. Samozřejmě nás to vytrestalo. Kopanina hrála pracovitě a s pokorou, my se zase musíme k disciplíně a kázni vrátit."

Zápasy:

FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha 4:1 (2:0) Video ze zápasu