FC Tempo Praha

A tým: Rekordní přeborová kanonáda

10.9.2023 22:06   redakce  

Tempáci nasázeli Královicím nevídaných dvanáct branek.

Výsledek hovoří naprosto jasně a již od prvních minut působila hostující obrana naprosto bezradně. Netrvalo dlouho a po brankách Pytlíčka a Sedláře to bylo 2:0. Jiskřičku naděje vykřesal pro Královice Šemro a využil naší nedůslednosti při bránění přímého kopu - 2:1. Další branku už ale Filip nepustil a naopak na druhé straně jich padlo rovných deset. Nutno ještě říct, že jsme celý první poločas hráli prakticky v deseti, protože Sedlář utrpěl zranění v počátku zápasu a nemohl se dobře pohybovat. Ke smůle hostí však Sedlář na hřišti zůstal a připsal si ještě další dvě branky. Mezi jeho trefy se ještě vměstnala výstavní šibenice Sobotky a o poločase bylo skóre 5:1.

Prakticky bylo rozhodnuto, ale chtěli jsme udržet tempo až do konce, protože poloviční přístup by nám vůbec nic nedal. Celkem se to i dařilo a zrodil se debakl. Kleček proměnil hlavičkou rohový kop, Trajhan penaltu, Rakušan přihrávku do prázdné branky a Sobotka samostatný únik - 9:1. Závěrečné slovo si ještě vzal Klouček a hattrickem dal definitivní razítko na výsledek 12:1. Po šesti kolech jsme tak na čele tabulky o skóre před Střešovicemi a právě na jejich horké půdě hrajeme příští týden.

Trenér Petr Vanko: "Z celého týmu jsem cítil chuť napravit zklamání z minulého zápasu. Od prvních minut jsme chtěli vyhrát a věřím, že nám získané sebevědomí pomůže i dál. Jsem rád, že to kluci na konci nevypustili, protože to k tomu svádělo a hráli jsme až do konce."

 



Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 12:1 (5:1) Video ze zápasu