FC Tempo Praha

A tým: Jednoznačný souboj o čelo

17.9.2023 21:33   redakce  

Zápas dvou průběžně vedoucích týmů skončil kanonádou Tempa a odvážíme si ze Střešovic výhru 8:2. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Měl to být šlágr kola a bojovné utkání, ale nakonec bylo vše jinak. I přes vedoucí branku, kterou vstřelil Alba po úniku a skvělé přihrávce Věchtíka. Ukázali jsme velkou odolnost a předčili jsme domácí nejen fotbalovostí, ale i agresivitou a důrazem. Během deseti minut jsme rázem vedli o tři branky. Po perfektní přihrávce Šmídka unikl obraně Sedlář a obloučkem přehodil Borského - 1:1. O pět minut později se nejlepší střelec přeboru prosadil podruhé. Pytlíček našel na zadní tyči Schwanka a jeho hlavičku usměrnil do sítě znovu Sedlář - 1:2. Netrvalo dlouho a rychle jsme rozehráli rohový kop. Trajhan posunul míč Doležalovi a jeho milimetrový centr usměrnil do sítě Schwank, tentokrát nohou - 1:3. Velmi studená sprcha pro domácí, kterým nepomohla ani pauza na občerstvení. Na hřišti bylo už jen jedno mužstvo a i když se domácí lavička snažila reagovat střídáním, tak Junek pobyl na hřišti několik sekund a hned se smutně díval na další inkasovanou branku v síti zelenobílých. Po kombinaci okolo pokutového území od Pytlíčka, přes Schwanka a Trajhana se dostal míč k Sedlářovi a jeho centr si našel dva adresáty. Nakonec si křikl Hampapa a nekompromisní dělovkou stanovil poločasový výsledek na 1:4.

Po přestávce se pokračovalo podle stejných not. Střešovice spoléhaly na nákopy a souboje a naše obrana odvracela jeden míč za druhým. Jiskřička naděje se ale nekonala. Naopak udeřilo znovu na druhé straně, a to hned několikrát. Viktorin si narazil s Pytlíčkem a Borský jej při zakončení fauloval. Pokutový kop bezpečně proměnil Trajhan - 1:5. Bylo prakticky po zápase, ale chuť na naší straně zůstala. Odkop Trajhana trochu se štěstím vyslal do samostatného nájezdu Kloučka a Borský znovu neměl šanci - 1:6. Korekce výsledku však přece jen přišla. Na rohový kop Věchtíka si naskočil Hojsák a po několika sekundách na hřišti zaznamenal druhý úspěch domácích - 2:6. Konečné slovo však patřilo nám. Po pěkné kombinační akci uvolnil Klouček Pytlíčka a ten zachoval chladnou hlavu a Borský tak znovu kapituloval - 2:7. V nastavení pak ještě rohový kop Trajhana zavěsil Schwank, a tak oba poločasy skončily výsledkem 1:4, celkově 2:8.

Trenér Petr Vanko: "Věřili jsme si, že to zvládneme a s týmem neotřásla ani inkasovaná branka. Šli jsme si za výhrou a využívali jsme všechny slabiny domácího týmu. Věříme si a je vidět velká chuť a nasazení celého týmu. Doufám, že si to podržíme co nejdéle a přetavíme si euforii do tréninku, poháru a znovu do přeborového utkání s Třeboradicemi."

Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha 2:8 (1:4) Video ze zápasu