FC Tempo Praha

A tým: Otočku řídil Viktorin

24.9.2023 21:36   redakce  

V domácím prostředí jsme otočili výsledek a porazili Třeboradice 3:1. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Zejména první půlhodina měla k ideálu daleko. Byli jsme daleko od hráčů a nějakou dobu nám trvalo, než jsme získali jistotu na míči. Do té doby jsme však hodně kazili a dobře napadající hosté nám dělali velké potíže. Už ve třetí minutě měl velkou šanci Slánský, ale z velké blízkosti trefil jen Hampapu. Další minuty opět nabídly několik těžkých situací před naší brankou, ale dokázali jsme vše ubránit. To platilo až do 24. minuty, kdy jsme chybovali v rozehrávce a Pozníček se po individuální akci nádherně trefil do šibenice - 0:1. Zasloužené vedení však hostům nevydrželo ani minutu. Valta dobře vyhodnotil situaci a přihrál Šmídkovi, jeho oblouček na nabíhajícího Viktorina prošel a vyběhnuvší Lončák jej dokázal zastavit. Vedle však stál Pytlíček a uklidil míč do odkryté branky - 1:1. Obrázek hry se pak vyrovnal a na obou stranách stojí za zmínku po jedné akci. Slánského utěšená bomba skončila těsně nad břevnem a naše pěkná kombinační akce přes celé hřiště bohužel nenašla Pytlíčka před brankou.

O přestávce jsme museli trochu upravit postavení na hřišti a dařilo se nám získávat více míčů a lépe kombinovat. Vedení jsme na sebe dokázali strhnout v 64. minutě a akce to byla povedená. Doležal posunul na Šmídka, který chvilku před tím vybojoval míč, od něj do šířky na Valtu a jeho milimetrový centr našel na zadní tyči Viktorina, který do prázdné branky uklidil míč hlavou - 2:1. Náskok jsme pojistili o pár minut později a znovu šlo o pohlednou akci. Pacovský rychle rozehrál na Šmídka, ten posunul na Viktorina a na útočné polovině už se dotknul míče jen on a Sedlář. Dvakrát si kulatý nesmysl vyměnili a Sedlář pak finální fázi vyřešil s noblesou a grácií a z nelehké pozice skóroval - 3:1. Začala se nám otevírat okénka do brejků, ale bohužel jsme definitivní razítko na výsledek nepřidali. V závěru se pak Třeboradice nadechly k náporu a Pacovský s obranou musel dvakrát řešit hodně těžkou situaci. Výsledek se ale už neměnil, a tak máme další výhru.

Trenér Petr Vanko: "Tréninky a pohár v týdnu jsme trochu lepili, protože nám kabinou prošel covid a nějaká viróza. Bylo to na nás trochu znát, protože jsme měli více zásahů do sestavy a nemohli jsme všichni trénovat. Soupeř hrál velmi dobře a klíčové bylo rychlé vyrovnání po inkasované brance. O přestávce jsme trochu změnili postavení a už to bylo daleko lepší. Druhá i třetí branka nám dodaly klid a padly po krásných akcích. Závěr jsme dokázali ustát a máme důležitou výhru. Věřím, že se příští týden dáme trochu zdravotně dohromady, protože další těžké zápasy budou následovat."





Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Třeboradice 3:1 (1:1) Video ze zápasu