FC Tempo Praha

A tým: Skvělý první poločas

1.10.2023 23:56   redakce  

Vítězná šňůra po výhře na hřišti Dukly Jižní Město pokračuje po výsledku 0:4. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

A tým: FK Dukla JM - FC Tempo Praha 0:4 A tým: FK Dukla JM - FC Tempo Praha 0:4
Klíčem k úspěchu byl výborný první poločas, kdy jsme na domácí vlétli, a o vítězi tak bylo prakticky rozhodnuto již do přestávky. Po několika minutách hry vyhráli osobní souboje naši střední obránci, Sedlář si vyměnil míč s Lingem a centr prvně jmenovaného našel Tomáše Havlíčka. Jeho obstřel obránce i brankáře skončil přesně na zadní tyči a vedli jsme 0:1. Zhruba po čtvrthodině rozehrávali domácí přímý volný kop, ale paradoxně z něj inkasovali. Po hlavičkovém souboji se míč od Tomáše Havlíčka dostal k Trajhanovi, který urychlil protiútok přihrávkou za obranu, a Tomáš Havlíček našel přesně před brankou Pytlíčka. Ten sice byl tísněn, ale v zakončení si počínal naprosto přesně a elegantně - 0:2.

Poslední gól prvního dějství byl k vidění opět do domácí klece brankáře Orlicha. Pytlíček nejprve zalepil výkop Pacovského a ač byl tísněn, tak ještě stihl předat Trajhanovi. Ten mu kolmicí míč vrátil a další elegantní zakončení našeho útočníka znamenalo náskok 0:3. Nemuselo zůstat jen u toho, ale Sedlář ani Ling už náš náskok nedokázali zvýraznit.

V domácí kabině se odehrávala bouřka a Dukla musela přidat. To se také stalo, ale Pacovský tečovanou střelu vyrazil na rohový kop. Pak se zase obrázek hry vyrovnal a šli jsme si za vítězstvím. Definitivní podobu výsledku dala další akce, která začínala již od Pacovského. Rychle rozehrál odkop od branky na Doležala, jeho přihrávka do rozhozené obrany uvolnila Babického. Klička obránci, brankáři a Tomáš Havlíček už jen zakončil do poloodkryté branky - 0:4. Hlavičku Pytlíčka pak vytáhl Orlich a zakončení domácích šlo vedle. Jiné šance na změnu skóre už diváci neviděli, a tak jsme si připsali důležité vítězství.

Trenér Petr Vanko: "S Duklou jsou všechna utkání nesmírně náročná, nicméně tentokrát tomu tak nebylo. Vše hlavně díky skvěle odehranému prvnímu poločasu, kdy jsme rozhodli o výhře a dařilo se nám. Druhý poločas už tak dobrý nebyl, ale i tak jsme výsledek ještě jednou trefou pojistili. Kluky chválím za přístup i předvedenou hru."






Zápasy:

FK Dukla JM - FC Tempo Praha 0:4 (0:3) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:77)