FC Tempo Praha

A tým: Hořká porážka v boji o čelo

8.10.2023 23:50   redakce  

V bitvě o první místo jsme prohráli se Zličínem 1:3.

A tým: FC Tempo Praha - FC Zličín 3:1 A tým: FC Tempo Praha - FC Zličín 3:1
Duel sliboval klání mezi prvními dvěma týmy soutěže. Naneštěstí zápas moc krásy nepobral. Na vině bylo velké množství faulů a nekvalitní stav hrací plochy. Zličín velice dobře bránil a nám se těžko prokousávalo do jejich obrany. Hned ve druhé minutě jsme mohli jít do vedení, ale rozhodčí Kučera naprosto nepochopitelně nenařídil pokutový kop po jasném faulu na Babického. Brzy nato se po rohovém kopu Kohouta prosadil Kučera a nejhorší možný scénář se tak naplnil - dobývání - 0:1. Měli jsme tlak a z něj vyústila pěkná kombinační akce středem hřiště, kdy Pytlíček uvolnil Tomáše Havlíčka a ten se nemýlil - 1:1. Ještě do přestávky jsme hosty zatlačili, ale další branku jsme už vstřelit nedokázali.

Vstup do druhého poločasu opět ovlivnila hrubá chyba rozhodčího Kučery. Nejprve přehlédl faul Merty na Schwanka, aby pak z pokračující akce nařídil pokutový kop na Ondrejku, který ovšem upadl spíš samovolně než cizím zaviněním. Velmi jsme se zlobili, ale nebylo nám to nic platné - Kohout proměnil pokutový kop - 1:2. Náš tlak narůstal a když šel Babický sám na Mareše, tak nás pro změnu zastavil pomezní Havel ofsajdem, který ovšem nebyl o dva!!!! metry. K vrcholu všeho pak střídající Bague nahrál Mertovi a bylo prakticky rozhodnuto. Hosté měli jen za druhý poločas velké množství faulů, ale první žlutou kartu obdržel hráč Zličína až v nastavení. Chyby se dějí, ale co rozhodčímu těžko odpustíme, tak je naprosto likvidační a brutální atak Popoviče na Hampapu, který, za přihlížení rozhodčích, byl oceněn jen žlutou kartou. To už byla velmi hořká tečka nepohledného zápasu, který jsme prohráli 1:3.

Trenér Petr Vanko: "Nevyvíjelo se to pro nás dobře. Místo zahrání penalty prohráváme a když už vyrovnáme a máme tlak, tak přijde další hrubka rozhodčího a znovu prohráváme. Nechci tím shazovat výkon Zličína, protože velmi organizovaně bránil, ale bohužel musím konstatovat, že nebýt významného ovlivnění zápasu rozhodčím, tak si minimálně bod odnášíme. Vrcholem pak pro mě je naprosto odporný zákrok Popoviče, který je potrestán jen žlutou kartou. Musíme se z toho oklepat a udělat maximum pro výhry v dalších kolech. Dnes kluci makali a snažili se, ale bohužel okolnosti nám úplně nakloněny nebyly."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Zličín 1:3 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:48)